Rumæneren Ilie Nastase er kommet i uføre for både racisme og mandschauvinisme i tennisverdenen.

Lørdag gik det helt galt, da den tidligere verdensetter i tennis, da han svinede Storbritanniens Johanna Konta til i Rumæniens kamp mod Storbritannien i Fed Cup, som er kvindernes svar på mændenes Davis Cup.

Ilie Nastase kaldte Johanna Konta for en 'fucking bitch', som bedst kan oversættes med en forbandet luder - flere gange. Det gjorde Johanna Konta så ked af det, at hun brød sammen i gråd.

Rumænerens vredesudbrud kom ved stillingen 2-1 til rumænske Sorana Cirstea mod Johanna Konta i andet sæt.

En tilskuer havde råbt under en duel, og den britiske holdkaptajn, Anne Keothavong, havde klaget til dommeren overt, at det var overtrædelse af etiketten under en tennis-kamp.

Det fik Ilie Nastase - holdleder for Rumænein - til at tænde helt af.

Han kom i skænderi med dommeren og blev i første omgang smidt op på tilskuerpladserne. Da han fortsatte sit vredesudbrud, blev han smidt helt ud af stadion, og imens sikkerhedsvagterne greb fat i ham, var det, at han råbte 'fcuking bitches' til både Johanna Konta og Anne Keothavong.

Johanna Konta endte med at vinde kampen, men hun fik ikke sympati fra sin modstander efter kampen - tværtimod.

»Da hun kom tilbage, sagde hun undskyld, og det viser mig, at hun godt vidste, at hun overreageree,« sagde Sorana Cirstea ifølge britiske Daily Mail.

»Sådan gør man ikke. Man bliver på banen, og man spiller videre,« sagde den 27-årige rumæner.

Ilie Nastase kommer ikke til at spille nogen rolle i resten af Fed Cup-kampen, fastslog det internationale tennis-forbund (ITF) efter episoden.

I forvejen havde den 70-årige Nastase gjort sig upopulær, da han på pressekonferencen inden kampen havde forsøgt at joke med Serena Williams' graviditet.

»»Lad os se, hvilken farve det (barnet) får. Chokolade med mælk?,« sagde Ilie Nastase.