En australsk tegner er kommet i strid modvind efter en karikatur af tennisstjernen Serena Williams.

Mark Knight, der tegner for The Herald Sun, lavede sin tegning efter US Open-finalen, hvor Williams tabte til Naomi Osaka og flere gange undervejs var rasende på kampens dommer.

På tegningen ses Serena Williams, der har smadret sin ketsjer og tramper i jorden.

Flere har dog været ude med kritik af tegningen. Blandt andre Harry Potter-forfatteren J.K. Rowling, der kalder tegningen sexistisk og racistisk.

På sociale medier påpeger flere også, at Naomi Osaka, der er japaner med rødder i Haiti, er blevet tegnet en del lysere i huden og har fået lyst hår. Kommentarer lyder blandt andet:

  • 'Den Serena-tegning får mig til at ønske, at avisbranchen ville uddø hurtigere.'
  • 'Jeg var klar til en rigtig god dag, og så så jeg den meget racistiske tegning af Serena Williams. Den behøvede jeg virkelig ikke have set.'
  • 'Den Serena-tegning viser bare, at det aldrig handlede om 'reglerne'. Det handlede altid om racisme.'

Siden tegningens udgivelse har Mark Knight ikke haft et roligt øjeblik, fortæller han til blandt andre USA Today. Men han forsvarer sin tegning.

»Der er intet upræcist i tegningen, men jeg er ked af, at den bliver taget op på sociale medier og kørt af sporet. Tegningen handler om Serena og hendes dårlige opførsel. Den havde intet med race at gøre,« siger Mark Knight i interviewet med USA Today.

US Open-finalen gik over i historien for meget mere end bare det overraskende udfald af kampen.
US Open-finalen gik over i historien for meget mere end bare det overraskende udfald af kampen. Foto: USA Today Sports
Vis mere

Blandt andet måtte en ketsjer lade livet for en frustreret Serena Williams' aggressioner.
Blandt andet måtte en ketsjer lade livet for en frustreret Serena Williams' aggressioner. Foto: USA Today Sports
Vis mere

Også flere ansatte og chefer på The Herald Sun har forsvaret Mark Knight i de seneste timer, blandt andre avisens redaktør Damon Johnston.

'Knights tegning er ikke racistisk eller sexistisk. Det gør korrekt grin med en tennislegendes dårlige opførsel. Mark har den fulde opbakning fra alle på The Herald Sun,' skriver Damon Johnston på Twitter.

Naomi Osaka vandt finalen i US Open i to sæt, 6-2, 6-4. I andet sæt blev Osaka tildelt et gratis parti til stillingen 5-3, da Williams' opførsel blev for voldsom for kampens dommer.

Serena Williams har foreløbig ikke sat ord på Mark Knights tegning.