Clara Tauson skal udredes for den knæskade, som fredag tvang hende til at opgive i kvartfinale.

Danmarks top-100-spiller hos tenniskvinderne, Clara Tauson, har døjet med en knæskade i denne uges grusturnering i amerikanske Charleston, og sent fredag aften dansk tid blev det for meget.

I begyndelsen af andet sæt måtte hun opgive at spille videre i kvartfinalen mod Maria Camila Osorio Serrano fra Colombia.

Clara Tausons far, Søren, er betænkelig ved skadessituationen.

»Det er bekymrende. Men det var det allerede, da det skete. Det så akavet ud. Nu skal hun til Europa og udredes hurtigst muligt.«

»De kommende dage og uge(r) vil vi overvåge skaden nøje og være ekstremt forsigtige,« skriver Søren Tauson i en sms til TV2 Sport.

ARKIV (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
ARKIV (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP) Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
Vis mere

I den kommende tid venter store grusturneringer på det europæiske kontinent blandt andet i Madrid og Rom, inden grussæsonen kulminerer med grand slam-turneringen French Open fra 30. maj til 12. juni.

Søren Tauson skriver, at de i den kommende tid vil anvende et forsigtighedsprincip, i forhold til hvilke turneringer det danske talent skal spille.

Clara Tauson, der var bagud 4-6, 0-1, da hun måtte opgive fredag, rangerer som nummer 101 i verden, men har udsigt til at springe en håndfuld pladser frem, når listen opdateres på mandag.

/ritzau/