Hun er kun 18 år, men allerede en stjerne i svøb.

Den danske tennisspiller Clara Tauson har været altdominerende ved WTA-turneringen i Lyon i denne uge, og søndag kulminerede det hele så, da hun i finalen besejrede Viktoria Golubic 6-4, 6-1 og sikrede sig sin første WTA-triumf i karrieren.

Derfor var det naturligvis også en yderst tilfreds dansker, der efterfølgende gav sit vinderinterview med trofæet i hånden.

»Jeg har spillet nogle rigtig gode kampe specielt i den her uge og også i dag. Jeg spillede en ret solid kamp, selvom jeg var ret nervøs, fordi det var min første WTA-finale. Jeg gik bare ud på banen og havde det sjovt, og det er det, jeg har gjort hele ugen, så det har måske været grunden til, at jeg vandt titlen her.«

Foto: Sandrine THESILLAT via www.imago
Vis mere

Den unge komet afgav således ikke et eneste sæt i turneringen, og den suveræne stil fortsatte hun i finalen.

Der var ellers en smule startnerver at spore hos den unge Tauson, der kom bagud 0-2 i første sæt, men derfra vendte hun det hele på hovedet med sine insisterende og aggressive spillestil.

Efter opgøret sendte hun også en stor tak til turneringsarrangørerne.

»Jeg ved, at det ikke er nemt at fortsætte med at spille turneringer under disse omstændigheder, så at vi havde chancen for at spille her var virkelig fedt, og alt har været så godt i den her uge. Jeg har nydt det, og det er ikke hver dag, at man får lov til at spille den slags turneringer, så det har været dejligt, at folk har hjulpet mig.«

»Jeg vil også gerne takke min træner (Olivier Jeunehomme, red.) rigtig meget,« sluttede en glad Clara Tauson, inden hun udbrød i et stort grin under præmieoverrækkelsen.

Finalemodstanderen Viktoria Golubic var naturligvis skuffet efter opgøret, men havde også overskud til at rose sin danske overmand.

»Hun var meget solid. I dag var hun bare for stærk. Stort tillykke,« lød det fra Golubic.

Med søndagens store triumf tager Clara Tauson også et vigtigt spring på verdensranglisten, hvor hun fra mandag vil være placeret som nummer 96.