Clara Tauson snupper fredag en af karrierens største sejre, da hun slår verdens nummer seks, Maria Sakkari, i to sæt i Billie Jean King Cup.

6-4, 6-4 vinder den 21-årige dansker på grusset i Portugal.

Dermed besejrer Danmark de græske kvinder, da også Johanne Svendsen vandt sin singlekamp tidligere fredag over verdens nummer 206, Valentini Grammatikopoulou, med cifrene 7-6, 4-6, 6-3.

19-årige Svendsen er selv nummer 516 og er primært kommet i spil, da Caroline Wozniacki måtte trække sig fra holdet med sygdom.

Nu venter der en dyst for de danske kvinder mod Letland lørdag, hvor Danmark med en sejr kan rykke op i et bedre lag.

Danmark sluttede som nummer to i sin indledende gruppe og skulle derfor ud i yderligere to kampe for rykke op i næste lag i turneringen.

Første opgave var altså Grækenland, som torsdag slog Letland 3-0 i kampe og derfor kunne slukke det danske håb med en sejr fredag.

Svendsen og Tauson ville det dog anderledes og begge to sejrede som undertippede.

For Tauson var det sejr nummer ti i træk som dansk landsholdsspiller, og hun er efterhånden ubesejret i mere end fire år i landsholdsregi.

Sejren over Sakkari kom i hus efter en generelt stærk præstation. Den græske profil var lige ved at iværksætte et comeback i andet sæt, da hun forvandlede 2-5 til 4-5 og havde en breakbold i det følgende parti.

Men Tauson holdt hovedet koldt i den portugisiske sol og skreg sin glæde ud, da hun havde afgjort dysten på sin første matchbold.