Den blot 16-årige Clara Tauson har vundet senior-turneringen i Monastir i Tunesien.

I finalen i ITF-turneringen vandt det danske stortalent overbevisende 6-2, 6-1 over hollandske Arianne Hartono, der er seks år ældre end Tauson.

Clara Tauson skulle blot bruge én time og otte minutter, før hun havde vundet kampen. Udover hæderen udløser finalesejren 15.000 dollars til det danske tennishåb.

Med triumfen i Tunesien fortsætter Clara Tauson den gode form, som i januar sikrede hende sejren i juniorernes udgave af Australian Open.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Med sejren i Tunesien har Clara Tauson nu vunder to senior-turneringer.

Første gang, hun strøg til tops blandt 'voksne' modstandere, var i november 2017, hvor hun vandt ITF Women's Circuit-turneringen Stockholm Ladies.

Dengang slog hun Jekaterina Jasjina fra Rusland med 6-3, 6-2.

Efter sejren i januar i Australian Open forklarede Tauson, at hun fremover vil fokusere mere på professionelle turneringer end juniorturneringer, da hun mener, hun er klar til at tage det spring i sin karriere.

»Det er nogenlunde det samme. Selvfølgelig er niveauet lidt højere i de større turneringer, så jeg glæder mig til at prøve at spille mod nogle af de rigtig dygtige spillere,« sagde Clara Tauson dengang til Ritzau.