Lyt til artiklen

Endelig en triumf! Endelig en god nyhed for Clara Tauson!

Den danske tennisspiller vinder nemlig ITF-turneringen i italienske Selva Gardena med en finalesejr på 6-3 og 7-5 over amerikaneren Emina Bektas.

Den samlede sejr kommer i et år, hvor det danske talent har kæmpet gevaldigt med det og er derfor en sjælden lettelse. Men danskeren levede op til sin favoritrolle.

29-årige Bektas, der er nummer 305 i verden, spillede godt med, men topseedede Tauson var stærkest.

Den 19-årige dansker vandt første sæt på det beskedne tennisanlæg i Selva Gardena med 6-3, inden hun sikrede sejren med 7-5 i et tæt andet sæt.

Tauson har været hårdt ramt af skader i 2022, hvor blandt andet ryggen har voldt hende problemer.

Det har sendt hende ned som nummer 130 i verden, hvorfra hun nu igen forsøger at arbejde sig frem via de mindre turneringer i ITF-regi.

Hun afgav ikke et eneste sæt på vejen til triumfen i Italien, hvor forholdene var langt fra dem, hun ellers havde vænnet sig til på WTA Touren de seneste par år.

I den ydmyge hal i Selva Gardena i det nordligste Italien er der én bænkerække langs væggen, der skal gøre det ud for tilskuerpladser.

Atmosfæren var mildest talt begrænset, og der stod ikke børn klar til at give spillere bolde eller håndklæder, som man som regel ser i de turneringer, Tauson normalt spiller.

/ritzau/