Græske Stefanos Tsitsipas er klar til finalen ved French Open i Paris, hvor serberen Novak Djokovic venter.

Det er en realitet efter en semifinalesejr over Alexander Zverev. Og sejren betød så meget for den 22-årige tennisspiller, at tårerne fik frit løb efterfølgende.

»Jeg tænker på mine rødder i den lille by uden for Athen. Der, hvor jeg drømte om at spille på de store scener som French Open,« sagde han i interviewet efter triumfen.

Stefanos Tsitsipas er den første tennisspiller fra Grækenland, der når en Grand Slam-finale. Han slog Alexander Zverev med 3-2 i sæt i en sand gyser.

22-årige Stefanos Tsitsipas. 
22-årige Stefanos Tsitsipas.  Foto: MARTIN BUREAU
Vis mere

Og det er da også noget af det vildeste, som Stefanos Tsitsipas har prøvet i sin karriere.

»Det var så nervepirrende og intenst, men jeg holdt mig i live. Jeg gik ud og kæmpede. Sejren betyder meget, og det er den vigtigste i min karriere.«

Grækeren tilføjer, at det var en lettelse at komme videre fra semifinalen. Han er nemlig tre gange tidligere blevet slået ud i en Grand Slam-semifinale – eksempelvis af Novak Djokovic.

»Jeg er stolt af mig selv. Jeg er velsignet med at kunne møde de bedste spillere i verden og teste mig selv af,« lyder det afsluttende fra verdensranglistens nummer fem.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
Vis mere

Taberen af semifinalen, Alexander Zverev, var ikke tilfreds efter kampen på det berømte grusunderlag, og han prøvede blandt andet at tale betydningen af opgøret ned.

»Jeg går ikke op i semifinaler. Det kan måske lyde arrogant, men det er bare for at fortælle, hvordan det er.«