Caroline Wozniacki tabte sin første kamp ved WTA-turneringen »St. Petersburg Ladies Trophy« mod slovakken Dominika Cibulkova.
Caroline Wozniacki tabte sin første kamp ved WTA-turneringen »St. Petersburg Ladies Trophy« mod slovakken Dominika Cibulkova. Foto: PAUL CROCK

Pyh. Sikken en sæsonstart. Heller ikke ved WTA-turneringen »St. Petersburg Ladies Trophy« i Rusland lykkedes det for Caroline Wozniacki at overbevise alverdens tennisfans om, at hun i 2016 genvinder tidligere tiders høje spillemæssige niveau. Således tabte hun sin første kamp 4-6, 5-7 til verdensranglistens nummer 66, Dominika Cibulkova, fra Slovakiet.

»Carolines start på den nye sæson har været en katastrofe. Det var skidt, at hun røg ud i første runde ved Australian Open, og nu løber hun så ind i endnu en nedtur,« siger den tidligere danske tennislandsholdsspiller Peter Bastiansen og tilføjer:

»Ganske vist siger hun, at hun er fit-for-fight. Men for mig at se bevæger hun sig ikke lige så smidigt rundt på banen som hun plejer. Er det springerknæet, der driller? Det har jeg en mistanke om.«

Caroline Wozniackis tidligere træner, Michael Mortensen, er mere moderat i sin evaluerende udtalelse om hendes præstationer i sæsonens første tre turneringer, hvor det er blevet til tre sejre og tre nederlag.

»Hendes start på 2016 kunne sagtens have været bedre. Men når det er sagt, er det ikke nogen skam at tabe til Cibulkova. Hun er en glimrende spiller, og nåede så sent som for to år siden finalen ved Australian Open,« siger Michael Mortensen.

Han så store dele af Caroline Wozniackis kamp mod slovakken på tv, og kunne godt have ønsket sig, at hun havde tacklet den anderledes taktisk.

»Jeg savnede temposkift i hendes spil. Cibulkova er ikke ret høj. Derfor kunne Caroline med held havde brudt hendes rytme med indimellem at spille nogle høje bolde,« siger Michael Mortensen.

Selvom Caroline Wozniacki med nederlaget risikerer at rykke yderligere nedad på verdensranglisten, hvor hun er nummer 18, mener Michael Mortensen, at der trods alt er grund til optimisme.

»Jeg er ikke så bekymret. Den næste måned er hun tilmeldt en række turneringer. Her skal hun inden næste Grand Slam-turnering (French Open i maj, red.) via en række sejre forsøge at genvinde selvtilliden og fortroligheden med sit spil. Den mission er ikke umulig. Jeg har de seneste måneder set hende træne flere gange, og jeg synes, at hun her rammer bolden rigtigt godt,« siger Michael Mortensen.

Peter Bastiansen kan derimod ikke forstå, hvorfor Caroline Wozniacki har valgt at opprioritere sin turneringsdeltagelse.

»Hun er 25 år og har ligget nummer et på verdensranglisten. Hvis hun har ambitioner om at vinde en Grand Slam-titel, skal hun forberede sig gennem deltagelse i de største opvarmningsturneringer og ikke ved mindre i for eksempel New Zealand eller Rusland,« siger Peter Bastiansen, der i torsdagens kamp i Rusland så Caroline Wozniacki gå i verbal infight med såvel stigedommeren som referee, fordi hun følte sig bortdømt.

»Når man gør det, er det tegn på, at man er frustreret. Men det kan jeg altså også godt forstå, at hun er i øjeblikket,« siger Peter Bastiansen.

Efter planen spiller Caroline Wozniacki sin næste turnering fra på mandag i de Forenede Arabiske Emirater.

---

FAKTA: Wozniackis vaklende sæsonstart

JANUAR
# ASB Classic i Auckland, New Zealand:
Taber i semifinalen 2-6, 6-7 til Sloane Stephens, USA (verdensranglistens nummer 30). Indkasserer 110 point verdensranglisten og en præmiecheck på 11.300 US-dollars
# Australian Open i Melbourne, Australien
Taber i første runde 6-1, 6-7, 4-6 til Yulia Putintseva, Kazakhstan (76). Indkasserer 10 point til verdensranglisten og en præmiecheck på 28.917 US-dollars
FEBRUAR
# St. Peterburg Ladies Cup, Rusland
Var oversidder i første runde, og taber i anden runde 4-6, 5-7 til slovakken Dominika Cibulkova (66). Indkasserer 55 point til verdensranglisten og en præmiecheck på 10.690 US-dollars.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.