Den japanske tennisprofil Naomi Osaka trækker sig fra WTA Finals. Hollænderen Kiki Bertens tager hendes plads.

Verdens nummer tre, Naomi Osaka, trækker sig fra sæsonfinalen, WTA Finals, der er en turnering for verdens otte bedste kvindelige tennisspillere.

En skade i den højre skulder tvinger den japanske tennisprofil til at stoppe i turneringen i Kina, skriver WTA Insider på Twitter.

- Jeg er skuffet over at være nødt til at trække mig, siger Osaka til WTA Insiders hjemmeside.

- Det har været en fantastisk begivenhed i Shenzhen, og det er den største WTA-begivenhed på året. Det er ikke sådan her, jeg ville have ønsket at slutte denne turnering eller min sæson.

- Jeg ser frem til at blive klar igen og håber at være tilbage i Shenzhen til næste år, siger hun.

Osaka, der i januar vandt Australian Open, vandt sin første kamp i WTA Finals søndag i træ sæt over Petra Kvitova. Dermed slutter hun sæsonen af med at være ubesejret i 11 kampe.

Hun havde ikke tabt en kamp siden nederlaget i fjerde runde ved US Open i starten af september og har blandt andet vundet China Open i efteråret.

Hollandske Kiki Bertens, der er placeret på verdensranglistens tiendeplads, overtager japanerens plads i turneringen.

Bertens skal tirsdag klokken 11.30 dansk tid møde verdensetteren Ashleigh Barty, der vandt sin første kamp.

To spillere fra hver af de to firemandsgrupper går videre i turneringen. Først bliver der set på, hvor mange kampe hver spiller har vundet. Derefter hvor mange kampe hver spiller har spillet.

Har Bertens derfor samme antal vundne kampe som en anden spiller, går den anden spiller videre, da Bertens har spillet en kamp færre.

/ritzau/