Caroline Wozniacki får hug for sine nøgen-billeder i Sports Illustrated.
Caroline Wozniacki får hug for sine nøgen-billeder i Sports Illustrated. Foto: Claus Fisker

Caroline Wozniacki får drøje hug for at posere nøgen i den nye billedserie i Sports Illustrated.

Den kropsmalede Caroline Wozniacki vakte stor opmærksomhed, da hendes nøgenbilleder ramte offentligheden. Den danske tennisdarling poserer ’iklædt’ en rød bikini, der er blevet malet på den nøgne hud. Og det har skabt stor begejstring hos mange – ikke mindst hos mændene.

Wozniacki RB PLUS Små turneringer skal få Wozniacki i form

Men det er ikke alle, der er lige glade for Caroline Wozniackis gøren uden for tennisbanen. Fionola Meredith specialiserer sig i kønsroller og er fast klummeskribent på Belfast Telegraph og The Guardian, og hun er ude med en markant kritik af den 25-årige tennisspiller.

Fionola Meredith undrer sig over, at Wozniacki har behov for at profilere sig via nøgenhed, når hun normalt nyder stor popularitet hos sine fans.

»Jeg må indrømme, at jeg er meget skuffet over billederne. Det virker nedværdigende at posere nøgen under et lag makeup, og det forringer hendes status som en hårdt kæmpende atlet, når hun står foran kameraet som en anden topmodel,« skriver hun i Belfast Telegraph.

wz

Klummeskribenten er bevidst om, at det er Caroline Wozniackis eget valg at stille foran kameraet. Men det ærgrer hende at se, at hun går meget op i, hvordan mændene ser på hende.

»Det er, som om hendes store tennis-resultater ikke tæller meget i sammenligning med at se lækker ud for mændene. Det er desperat, og det gør mig trist,« skriver hun.

TENNIS-WOMEN/INDIAN

Fionola Meredith understreger, at der ikke er noget galt med, at kvinder ser sexede ud i jagt på magt. Men klummeskribenten er bare langt fra overbevist om, at det er den rigtige måde at posere nøgen i Sports Illustrated.

Meredith drager desuden en parallel til den mandlige tennisverden, hvor hun ikke kan forestille sig en lignende foto-session.

»Kunne du forestille dig – selv i et flygtigt øjeblik – en mandlig tennisstjerne som Andy Murray posere nøgen med kun et par streger dækkende for hans beskedenhed?« spørger hun i klummen.

Wozzy

Hvis Caroline Wozniacki nyder succes uden for tennisbanen, så er sagen en helt anden tennisbanen. 2016 er startet katastrofalt med nederlag i første kamp i Melbourne og i Skt. Petersborg, og senest meldte hun afbud til en turnering i Dubai. Og det har betydet et markant fald på ranglisten.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.