Den tidligere tennisstjerne Anna Chakvetadze kommer aldrig til at glemme den skæbnesvangre nat.

Vi skal tilbage til 2007. På det tidspunkt var russeren rangeret som nummer fem i verden og havde netop vundet i velgørenhedsturnering i Belgien.

Efter sejren valgte hun at besøge sine forældre. Her var alt stille og roligt, men den 17. december skulle vise sig at blive en dato, hun for evigt vil kunne huske.

Klokken tre om natten vågnede hun nemlig af et skrig. Det var hendes far.

»Jeg blev vækket af fem mænd, der var gået ind i huset. Jeg lå i sengen og kunne ikke forstå, hvad der foregik. De havde elefanthuer på, var klædt i mørkt og så kæmpestore ud. Jeg hørte et skrig fra det andet værelse og indså, at det var fra min far. Jeg panikkede med det samme. Ærlig talt troede jeg, at mine dage var talte. Jeg følte, at livet ville slutte den nat, siger hun til mediet A Voz de Tênis.

Skriget kom, efter røverne havde slået hendes far i hovedet med en pistol.

»De var stærkt bevæbnet med skydevåben og knive. Det hele var meget ulækkert. De vidste, hvem jeg var, de vidste, at jeg lige havde vundet et Rolex-ur i den opvisningsturnering i Belgien et par dage tidligere. Det var ikke et tilfælde, men nøje planlagt,« fortæller den tidligere russiske stjerne, der i dag arbejder som ekspertkommentator på Eurosport.

Anna Chakvetadze forsøgte at slippe ud fra sit værelse, men det lykkedes ikke.

»To stærke mænd tog fat i mig og bandt mine hænder med ledninger. De bandt dem så stramt, at jeg mistede følingen i mine hænder i flere dage. De truede os med en kniv og bankede mine forældre, så de kunne tømme vores pengeskab for værdigenstande. De tog alt, de kom i nærheden af, og slap væk.«

Den i dag 33-årige Chakvetadze fortæller, hvordan hun siden den dag for 13 år siden har følt sig usikker.

Hun fortsatte efterfølgende med at spille tennis, men den rædselsfulde nat blev ved med at sidde i hende.

»Jeg er glad for, at jeg var i stand til overhovedet at spille tennis igen. Jeg troede, jeg skulle dø, så jeg var glad for at kunne fortsætte, men mit tennis blev aldrig, hvad det engang var,« fortæller hun.

Her ses Anna Chakvetadze og Caroline Wozniacki tilbage i 2010.
Her ses Anna Chakvetadze og Caroline Wozniacki tilbage i 2010. Foto: Keld Navntoft
Vis mere

Fire år senere – i 2011 – måtte hun aflyse alle planlagte turneringer, efter hun var kollapset på banen tre gange på kort tid. Lægerne fandt aldrig ud af hvorfor.

Efterfølgende gjorde russeren et sidste forsøg på at komme tilbage på samme niveau, der bragte hende langt op på verdensranglisten, men halvandet år senere lagde hun endegyldigt tennisketsjeren på hylden.

Anna Chakvetadze vandt otte WTA-titler i sin karriere.

Hendes bedste Grand Slam-resultat var en semifinaleplads ved US Open i 2007.