Kritikken er i de seneste uger haglet ned over verdens bedste mandlige tennisspiller, Novak Djokovic, men nu er det blevet endnu værre.

»Djokovic, dø. Vores ønske er, at du dør. Hilsener fra Split. Dø,« står der skrevet på en væg i Kroatien.

Det er det statsejede russiske RT, der har oversat teksten og skriver om dødstruslerne mod den 33-årige serber.

Det sker i kølvandet på opvisningsturneringen Adria Tour, som har udviklet sig til et skandalearrangement med coronasmittede til højre og venstre – inklusiv ham selv. Her kan du se beskeden på muren:

Novak Djokovic var medarrangør af turneringen, hvor sundhedsforanstaltningerne ikke var imponerende.

Der var tusindvis af tilskuere på tribunerne, og deltagerne festede med hinanden om natten. Desuden har der floreret en skandalevideo fra en fest i forbindelse med turneringen, der har vakt harme. Her står flere spillere og danser i bar overkrop på en natklub sammen med Djokovic. Læs mere her.

Det endte altså med, at flere blev smittet med coronavirus, herunder Grigor Dimitrov, Borna Coric og Viktor Troicki, mens forskellige trænere og altså Novak Djokovic selv og hans hustru har fået virussen.

»Det er frygteligt og uhyggeligt, det der er skrevet, men vi er vant til det. De føler sig jo åbenlyst generet af Novak,« siger verdensetterens mor, Dijana, om dødstruslerne ifølge Blick.

»Vi har det alle godt, ligesom de to. Bare fordi Novak er positiv, betyder det ikke, at han er syg.«

»Han er en ung og sund mand, så er det nemmere at bære. Når alt kommer til alt, så tror jeg, at virussen snart forsvinder, og så er det her bare efterdønninger, som ikke er så stærke, som de var i starten.«