Novak Djokovic har ikke været på træningsbanen ved Australian Open, siden han pådrog sig en skade i fredags.

Serberen Novak Djokovic er på jagt efter sin niende Australian Open-titel og kan tirsdag spille sig i semifinalen, men hans fysik har set bedre dage.

Han blev skadet i maveregionen i sit opgør mod Taylor Fritz i fredags og trænede ikke op til sin kamp mod Milos Raonic søndag.

Heller ikke forud for tirsdagens kvartfinale mod Alexander Zverev har Novak Djokovic været på træningsbanen.

»Jeg har brugt hver eneste time på at komme mig. Jeg har bestemt været i bedre forfatning tidligere, så jeg fortsætter med at tage én dag ad gangen,« siger han ifølge AFP.

Novak Djokovic fortæller, at hvis der havde været tale om alt andet end en grand slam-turnering, så havde han trukket sig. Men når nu han kan ane sin 18. grand slam-titel i horisonten, så bliver han ved.

Han er imidlertid bevidst om, at skaden kan springe op i løbet af tirsdagens opgør.

»Det er uforudsigeligt. Man kan ikke vide, hvad der sker, når man går på banen.«

Novak Djokovic og Alexander Zverev har mødt hinanden så sent som 5. februar, og Djokovic forventer hård modstand.

»Vi spillede en udmattende kamp i ATP Cup, og jeg forventer intet andet denne gang,« siger Djokovic, som ved den lejlighed vandt 6-7, 6-2, 7-5.

Tirsdagens kvartfinale ved Australian Open er programsat til klokken 10.30 dansk tid.

Det er den sidste af fire kampe på Rod Laver Arena tirsdag, så det er ikke utænkeligt, at starttidspunktet kommer til at ligge senere.

Grigor Dimitrov og Aslan Karatsev mødtes i tirsdagens andet kvartfinaleopgør på herresiden. De sidste to kvartfinaler spilles onsdag.

/ritzau/