Serena Williams gjorde kort proces, da hun slog tjekken Barbora Strycova i semifinalen i Wimbledon.

Det amerikanske tennisikon Serena Williams er for 11. gang i karrieren klar til singlefinalen i Wimbledon.

37-årige Williams lod det blive en kendsgerning med en sikker sejr i semifinalen over den tjekkiske overraskelse Barbora Strycova. Cifrene lød 6-1, 6-2.

Serena Williams satte sig hurtigt tungt på initiativet mod den 33-årige Strycova, der aldrig før har spillet en grand slam-semifinale i single.

Med tunge og velplacerede slag fra baglinjen drev Williams tjekken rundt på Centre Courts græs.

Den useedede Strycova holdt serv til 1-1, men derefter havde hun svært ved at følge amerikaneren, der er seedet som nummer 11.

Williams brød første gang til 3-1 og fulgte op med endnu et servegennembrud til 5-1. Hun slingrede dog en smule, da hun efterfølgende skulle serve sættet hjem.

Strycova spillede sig til tre breakbolde ved 0-40, men Williams afværgede dem alle og lukkede i stedet sættet med et servees.

I andet sæt kom Strycova på tavlen i egen serv til 1-0 og 2-1, men så stod der Williams på det hele.

Amerikaneren brød til 3-2 og igen til 5-2, da Strycova øsede en flugtning ud af banen. Derefter servede Williams sejren hjem i det efterfølgende parti.

I lørdagens finale skal Williams møde Simona Halep, der er i finalen for første gang i turneringen. Rumæneren vandt tidligere torsdag sin semifinale med cifrene 6-1, 6-3 over ukraineren Elina Svitolina.

Williams har syv gange tidligere vundet finalen i single.

/ritzau/