En sand sensation er nu en realitet.

Med en finalesejr i to sæt over Ons Jabeur er tjekkiske Marketa Vondrousova ny Wimbledon-mester.

Som nummer 42 i verden var der ikke var der nok ingen tenniskyndige, der havde troet på, at tjekkiske Marketa Vondrousova ville stå som vinder af Wimbledon.

Men lørdag eftermiddag gik hun hele vejen og vandt sin første grand slam-titel, da hun besejrede Ons Jabeur med 6-4, 6-4 i finalen.

Tunesiske Ons Jabeur var grædefærdig efter to nederlag i træk i en Wimbledon-finale.
Tunesiske Ons Jabeur var grædefærdig efter to nederlag i træk i en Wimbledon-finale. Foto: Sebastien Bozon/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Undervejs i turneringen blev det til sejre over fem seedede spillere for 24-årige Vondrousova, der tilbage i 2019 var i French Open-finalen og tabte.

Det er blot Vondrousovas anden titel i karrieren og er mere end fem år siden, at den kom is hud. Den første kom nemlig helt tilbage i 2017.

Ons Jabeur, der er verdens nummer seks, var på forhånd favorit i finalen, men det blev heller ikke denne gang, at tuneseren fik sin grand slam-titel.

Hun var også i finalen ved Wimbledon sidste år samt French Open-finalen. Afrika må dog fortsat vente på sin første kvindelige grand slam-vinder nogensinde.

Fra kampens start havde de begge det meget svært i egne servepartier. Hele fem gange var der er et servegennembrud i første sæt, hvor Vondrousova stod for tre af dem mod en dårligt servende Jabeur, der satte under halvdelen af sine førsteserver ind.

Det sidste brud sendte Vondrousova i front 5-4, hvorefter hun sikkert holdt sin egen serv, da det gjaldt mest.

Tjekken så ud til at holde sit momentum i kampen ind i andet sæt, da hun straks brød Jabeur igen og bragte sig foran 40-0 i partiet efter. Men så kom tuneseren for alvor i gang og vendte partiet til egen fordel, inden hun stensikkert servede sig foran 2-1 og derefter brød igen til 3-1.

Og som et meget godt billede på kampen blev Jabeur herefter selv brudt endnu en gang, hvor det ellers lignede, at hun havde fået overhånden.

Ved 4-4 gik det endnu en gang galt for Jabeur. Vondrousova brød igen og fik muligheden for at serve titlen hjem. Efter en dobbeltfejl på den første matchbold slog Vondrousova til på sin anden mulighed og tog sin grand slam-titel.