Clara Tauson er færdig ved ITF China 24A.

Fredag formiddag dansk tid mødte hun kinesiske Jiajing Lu, som ligger nummer 183 på verdensranglisten og er seedet som nummer fire i turneringen.

Den blot 16-årige dansker startede ellers godt, da hun vandt første sæt med 7-5 over sin 29-årige modstander, som fik lov at knokle for sagen.

Andet sæt endte i tiebreak, og her vandt kineseren 9-7. Det betød, at kampen skulle ud i et afgørende tredje sæt, og også her bed Clara Tauson godt fra sig.

Tredje sæt endte også i tiebreak, men her trak Tauson det korteste strå, efter hun ellers bragte sig foran med 4-2. Jiajing Lu kæmpede sig tilbage og vandt 7-5.

Dermed blev kvartfinalen endestationen for Clara Tauson.

ITF er niveauet under WTA, og på trods af fredagens nederlag har danskeren i den grad haft et stærkt 2019.

Clara Tauson vandt Australian Open for juniorer i januar, og siden fulgte en række flotte resultater.

Blandt andet debuterede hun i april på WTA-touren, hvor hun dog måtte se sig slået i tre sæt efter en ellers flot præstation. I september vandt hun en ITF-turnering i Israel, og i midten af oktober overgik det danske stortalent sig selv.

Her besejrede hun verdensranglistens nummer 145 i en ITF-turnering, og japanske Kurumi Nara blev dermed den højest rangerede spiller, som den danske teenager har besejret - indtil videre.

Tilbage i april fortalte danskerens far og træner, Søren Tauson, at fokus netop var på ITF-turneringen. I hvert fald i år.

»Hun har ikke rangering til at begå sig på WTA-scenen endnu, og det er også fint. Hun skal og kan fortsat udvikle sig meget i ITF,« sagde Søren Tauson dengang.