Holger Rune har mest fokus på at forbedre sig frem mod Australian Open, men vil gerne slutte året i top-5

Davis Cup-weekenden skaffede ikke den tiltrængte opmuntring for Holger Rune, der ikke har vundet en tenniskamp siden 10. juli. Rune tabte sin singlekamp fredag og var ikke i stand til at spille lørdag, hvor Brasilien vandt samlet.

Rune er således fortsat plaget af en rygskade, der i et eller andet omfang har generet ham siden maj.

Den 20-årige dansker har dog troen på, at han kan slutte sæsonen godt af. Særligt fordi han har fået styr på trænersituationen med Lars Christensen tilbage som den eneste træner.

Men for Rune er processen vigtigere end resultaterne i resten af 2023.

- Mest af alt arbejder jeg med processen og tænker ikke så meget på at vinde eller tabe, men mest på de ting, jeg gerne vil gøre bedre, siger Holger Rune.

- Jeg kan sagtens vinde en ATP 250 eller 500-turnering, men mit mål er at vinde grand slam-turneringer, og for at det kan ske, er der noget, jeg skal blive bedre til tennismæssigt, fysisk og mentalt. Det skal jeg arbejde på resten af året frem mod Australian Open.

På trods af mere end to måneder uden en vundet kamp ligger Rune fortsat nummer fire på verdensranglisten, men flere konkurrenter ligger lige bag ham, og snart har Rune mange point at forsvare for sidste års triumfer i Stockholm og Paris.

- Mit mål er stadig at slutte i top-5 og gerne i top-3, men bliver det 6 eller 7, betyder det ikke så meget. Jeg vil stadig være højt seedet til Australian Open.

- Jeg vil selvfølgelig gerne op som nummer et så hurtigt som muligt, men det må blive næste år, lyder det fra Rune.

Det er uvist, om Rune bliver klar til at spille Laver Cup for Europa i næste weekend, og ellers sigter han efter at være klar til China Open i Beijing sidst på måneden, hvorefter første halvdel af oktober byder på en Masters 1000-turnering i Shanghai.

- Jeg har aldrig spillet de kinesiske turneringer før, det glæder jeg mig til. Jeg vil gerne gøre det godt der, det bliver spændende og motiverende.

Senere skal Rune forsøge at forsvare sine triumfer fra sidste år i Stockholm og Paris, og hvis alt går vel, slutter han sæsonen ved ATP Finals, hvor sæsonens otte bedste deltager.

Rune ligger aktuelt nummer syv på den såkaldte race-liste, og han fortæller, at det godt kan blive aktuelt at lægge en ekstra turnering ind i kalenderen, hvis han mangler point for at komme med til sæsonfinalen i Torino.

- Det er et meget stort mål for mig at komme med der, siger Rune.

Først skal han dog bruge de næste dage på at bekæmpe sin rygskade med en injektion, oplyste hans mor og manager, Aneke Rune, lørdag.

/ritzau/