Uden besvær knuste Holger Rune lavt rangeret argentiner og er klar til French Open-ottendedelsfinale.

Holger Rune er uden at overanstrenge sig klar til ottendedelsfinalen i French Open.

Tidlig lørdag eftermiddag udraderede han argentineren Genaro Alberto Olivieri på Roland Garros' største arena, Court Philippe-Chatrier.

Der bør være stor niveauforskel på verdensranglistens nummer 6 og 231, og Rune udstillede den da også og vandt med cifrene 6-4, 6-1, 6-3 på to timer.

Dermed har Rune været i kamp i under fem timer i turneringens første tre runder.

I første runde brugte Rune knap tre timer på at slå Christopher Eubanks, inden han vandt uden kamp i anden runde, da Gaël Monfils var skadet.

Lørdagens opgave var også af den meget overkommelige slags. Olivieri har aldrig før deltaget i en grand slam-turnering eller en ATP-turnering for den sags skyld.

Nu fik den 24-årige argentiner så sit livs oplevelse på en af sportens største arenaer. Her skulle Rune lige spille sig ind i starten. Han lavede flere basale fejl, blev brudt og kom bagud 0-2.

Men ingen panik. Den 20-årige dansker var snart spillet varm og kørte sin modstander rundt på banen og snuppede de fem næste partier.

Rune havde dog også tendens til at miste lidt fokus undervejs, og han blev brudt endnu en gang, inden han servede første sæt hjem med 6-4.

I løbet af andet sæt blev omkring 75 procent af de godt 15.000 sæder besat, men tilskuerne fik en kamp uden den store nerve. Rune gav dem dog lidt lækkerier i form af mange stopbolde og et smukt lob.

Olivieri kæmpede sit bedste og viste, at han godt kan spille tennis, men når der var behov for det i partierne, strammede Rune lige grebet.

På den måde kom der aldrig spænding i andet og tredje sæt, hvor Rune i alt kun tabte fire partier.

I ottendedelsfinalen på mandag møder Rune for første gang seedet modstand i turneringen. Det bliver enten amerikaneren Taylor Fritz (9) eller Francisco Cerundolo (23), der mødes senere lørdag.

/ritzau/

Genoplev kampen i LIVE-bloggen her: