Schweizerne Roger Federer og Stanislas Wawrinka mødes i finalen i "den femte grand slam-turnering."

Indian Wells. Tennisfænomenet Roger Federer er klar til sin anden store finale i 2017.

Lørdag aften dansk tid knuste han amerikaneren Jack Sock i semifinalen i Indian Wells, der rangerer som den største turnering lige under de fire grand slamturneringer.

Federer vandt 6-1, 7-6 og er dermed klar til at møde sin schweiziske landsmand Stanislas Wawrinka i søndagens finale. Fire gange tidligere har Federer vundet turneringen, senest i 2012.

- Det bliver hårdt. "Stan" spiller med stor variation og kraft, og han er i god form. Han føler nok ikke, at han har noget at tabe, siger Federer om sin finalemodstander.

Finalebilletten så hurtigt ud til at komme på Federers hænder, da han spillede Jack Sock ud af banen i første sæt. Amerikaneren ramte ikke det niveau, der i kvartfinalen gav en overraskende sejr over Kei Nishikori.

Andet sæt blev bedre for Sock, som blev ved med at holde serv og fremtvang en tiebreak.

Her fik Federer overtaget, og han kunne hæve armene, da Sock til sidst slog bolden i nettet.

For Stanislas Wawrinkas vedkommende blev semifinalen også en forholdsvis ubesværet omgang. Han vandt 6-3, 6-2 over spanieren Pablo Carreno-Busta.

Roger Federer, der vandt Australian Open i januar, ligger nummer ti på verdensranglisten, mens Wawrinka ligger nummer tre.

Indbyrdes fører Roger Federer med 19-3 over sin landsmand.