Nadia Podoroska, der er nummer 131 i verden, slog Elina Svitolina i kvartfinalen i French Open.

Sensationerne fortsætter med at rulle ind i damernes French Open. Tirsdag avancerede kvalifikationsspilleren Nadia Podoroska fra Argentina til semifinalerne efter sejr mod verdens nummer fem, Elina Svitolina.

Nadia Podoroska har kun en gang tidligere deltaget i en hovedturnering i grand slam-sammenhæng, og dengang ved US Open i 2016 tabte hun i første runde, men nu er hun altså semifinalist på Roland Garros-anlægget.

Verdens nummer 131 chokerede ved at slå ukrainske Svitolina med 6-2, 6-4.

Svitolina brød til 1-0, men da favoritten blev brudt i samtlige fire servepartier i sættet, gik det overbevisende til argentineren.

Andet sæt var mere lige. Svitolina var foran med servegennembrud ved 2-1, 3-2 og 4-3, men da hun selv blev brudt fire gange i træk igen i andet sæt, var der intet at stille op.

Podoroska kommer i semifinalen til at møde en anden stor overraskelse i skikkelse af polske Iga Swiatek, der besejrede italieneren Martina Trevisan sikkert i to sæt.

Swiatek stod for en anden sensation, da hun i ottendedelsfinalen slog ranglistens toer, Simona Halep.

Tidligere tirsdag spillede Clara Tausons overkvinde, Danielle Collins, sig også til kvartfinalen, da hun slog tuneseren Ons Jabeur med 6-4, 4-6, 6-4.

Collins, der er nummer 57 i verden, besejrede i tredje runde spanieren Garbiñe Muguruza, der var blandt favoritterne til titlen.

/ritzau/