Ved Wimbledon måtte det engelske supertalent Emma Raducanu udgå på grund af vejrtrækningsproblemer. Godt to måneder efter, er det hende, der tager pusten fra alt og alle.

Mandag imponerede 18-årige Raducanu stort, da hun som den yngste brite nogensinde kvalificerede sig til en grand slam kvartfinale, efter en 6-2, 6-1-sejr i US Open over amerikanske Shelby Rogers.

Raducanu kom bagud 2-0 i partier, men fik rystet sine startnerver af sig og smadrede derefter Rogers. Resultatet lagt oveni, at Raducanu endnu ikke har tabt et sæt ved US Open, har vakt beundring på internettet. En af de fornøjede er Tim Henman, der tidligere var briternes bedst rangerede mandlige tennisspiller.

»Det var specielt at se Emma Raducanu få en nervøs start. Man følte for hende, men hun viste mod til at kæmpe sig tilbage i kampen. Jeg forventede ikke, at hun ville reagere sådan. Det var utroligt,« siger han ifølge Daily Mail.

Foto: JOHN G. MABANGLO
Vis mere

Tim Henman er dog langt fra den eneste, der har haft behov for at udtrykke sin begejstring. Annabel Croft, der også er tidligere tennisspiller, er ligeledes henrykt.

'Endnu en betagende præstation af Raducanu får hende i sin første kvartfinale ved en grand slam. Hendes slag og returneringer var suveræne, samtidig fik hun det til at se så let ud på den store scene. Hun smadrer sine seneste to modstandere, og det har uden tvivl sendt nogle chokbølger gennem omklædningsrummene,' skriver Annabel Croft i et tweet.

Uden for tennisverdenen er andre store karakterer også kommet til tasterne.

'Wow... Emma Raducanu har lige bombet sig vej til kvartfinalen i US Open. Hun sagde, at hun især var glad for at have kommet over sine startsnerver. Glimrende,' skriver tv-personlighed Piers Morgan på Twitter.

'Sikke et resultat. Londons helt egen Remma Raducanu bliver den yngste brite, der når en kvartfinale i US Open! Bliv ved Emma. London hepper på dig,'skriver Londons borgmester, Sadiq Khan.

I kvartfinalen møder Emma Raducanu schweiziske Belinda Bencic, der vandt guld til OL.

'Rogers viste sig ikke at være nogen trussel, men Bencic er på et helt andet niveau og derfor klar favorit,' siger Tim Henman.

Kampen bliver spillet onsdag klokken 17 dansk tid.