Kiki Bertens trådte tirsdag ind i WTA Finals med stor succes, da hun afløste en skadet Naomi Osaka.

Hollænderen Kiki Bertens overraskede, da hun tirsdag slog verdensetteren Ashleigh Barty i tre sæt i sæsonfinalen, WTA Finals, der er en turnering for de otte bedste kvindelige tennisspillere i verden.

Kampen var præget af stribevis af servegennembrud, og den hollandske tennisprofil tabte første sæt, var bagud i andet, men vandt kampen med 3-6, 6-3, 6-4 efter 2 timer og 11 minutters tennis.

Dermed fik Bertens en perfekt start på turneringen, som hun først trådte ind i i anden runde, hvor hun erstattede japanske Naomi Osaka, der måtte trække sig tirsdag morgen dansk tid med en skulderskade.

Der var derfor ikke meget forberedelsestid for Bertens, der er nummer ti på verdensranglisten, til mødet med verdensetteren, der allerede søndag vandt sin første kamp i turneringen.

Og det var også lidt tungt for hollænderen fra kampens start. Allerede i sit første serveparti brød Barty til 2-0. Bertens brød hurtigt tilbage, men med yderligere to servegennembrud sikrede Barty sig første sæt på 35 minutter.

I andet sæt så det derimod ud til, at Bertens havde vænnet sig til sæsonfinalens rammer. Med energisk spil vendte Bertens med fire partier i træk 2-3 til at tage andet sæt.

Hollænderen fortsatte de gode takter i tredje sæt, mens Barty faldt helt fra hinanden. Bertens brød australierens serv to gange og kom på 4-0, og så var vejen grundlagt for sejren, som Bertens servede i hus til sidst.

To spillere fra hver af de to firemandsgrupper går videre i turneringen. Først bliver der set på, hvor mange kampe hver spiller har vundet. Derefter hvor mange kampe hver spiller har spillet.

Har Bertens derfor samme antal vundne kampe som en anden spiller, går den anden spiller videre, da Bertens har spillet en kamp færre.

Senere tirsdag skulle der også tre sæt til at afgøre dysten mellem tjekken Petra Kvitova og schweizeren Belinda Bencic. Sidstnævnte vandt 6-3, 1-6, 6-4.

I det afgørende tredje sæt var ingen af spillerne i stand til for alvor at sikre momentum. De brød hinanden på skift, inden Belinda Bencic brød til 5-4 og efterfølgende servede sejren hjem.

Resultaterne efterlader den røde gruppe helt åben, da Kiki Bertens, Ashleigh Barty og Belinda Bencic alle har vundet en kamp, mens Petra Kvitova har tabt begge kampe før mødet med Barty på torsdag. Udgåede Naomi Osaka har også vundet en kamp i gruppen.

Onsdag skal de fire spillere i den lilla gruppe i aktion. Simona Halep møder Elina Svitolina, og Karolína Plísková møder Bianca Andreescu.

/ritzau/