Dominic Thiem var bedst i begge tiebreaks og slog Rafael Nadal i gruppespillet ved ATP Finals i London.

Dette års US Open-vinder Dominic Thiem fortsætter sin gode start på tennisherrernes sæsonfinale i London.

Tirsdag eftermiddag vandt østrigeren med 7-6, 7-6 over spanieren Rafael Nadal.

Dermed er Thiem på to sejre i lige så mange kampe i gruppen, der er døbt "London 2020". Nadal er noteret for én sejr.

Det kunne være gået begge veje. Kampen var aldeles velspillet og jævnbyrdig, men Thiem var bedst, da det spidsede til i begge sæt, og derfor kunne han juble efter 2 timer og 27 minutters spil.

Begge spillere forsvarede deres servepartier forbilledligt i første sæt, som ikke bød på en eneste breakbold, og på den måde var der ingen anden udvej end tiebreak for at finde en afgørelse.

I tiebreaken var begge derimod skidt kørende i egne server, og faktisk vandt serveren blot 5 ud af 16 bolde.

Nadal var i en god position med føringen 5-2, og spanieren havde desuden sætbolde ved stillingerne 6-5 og 7-6, men Thiem kæmpede sig tilbage og udnyttede sin første sætbold og vandt 9-7.

Først i kampens 19. parti kom det første servegennembrud, og det snuppede Nadal til 4-3 i andet sæt efter en forrygende duel.

Men Thiem responderede blot ved at løfte sit niveau, og i det efterfølgende meget velspillede parti brød han tilbage til 4-4.

Nu var østrigeren flyvende, og han lignede en vinder, da han foran 5-4 bragte sig på 40-0 i Nadals serv og dermed havde tre matchbolde. Men så fandt Nadal storspillet frem og afværgede dem alle, og udlignede til 5-5.

Kort efter måtte der en ny tiebreak til ved 6-6. Her var Thiem bedst. Han spillede sig til yderligere tre matchbolde ved 6-3, og denne gang udnyttede han den anden, da Nadal slog en baghånd ud af banen.

Dermed har Thiem kurs mod succes i weekenden, hvor der skal spilles semifinaler og finaler.

De to bedste fra hver gruppe går videre, så Nadal kan stadig avancere. Det kræver, at han i den sidste gruppekamp slår græske Stefanos Tsitsipas i en direkte kamp om at gå videre sammen med Thiem.

Tsitsipas, der er forsvarende mester, er nemlig også noteret for én sejr inden mødet med Nadal, efter at han sent tirsdag slog russeren Andrey Rublev med 6-1, 4-6, 7-6.

Rublev havde ellers matchbold i den afgørende tiebreak ved 6-5, men han lavede dobbeltfejl, og kort efter vandt Tsitsipas i stedet tiebreaken med 8-6.

/ritzau/