For en måned siden vandt Holger Rune drengesinglerækken ved grand slam-tennisturneringen French Open i Paris. Nu er han ankommet til Wimbledon for at gøre et kvalificeret forsøg på at gentage bedriften her.

Og forudsætningerne for at missionen lykkes er optimale.

Således er den 16-årige dansker topseedet og godt på vej til at erobre førstepladsen på verdensranglisten fra italieneren Lorenzo Musetti.

»Jeg glælder mig til at komme i kamp (mandag, red.) mod Kevin Chahoud. Det er en spiller, jeg aldrig har mødt tidligere. Men jeg kender ham udmærket, og han er solid,« siger Holger Rune til B.T.s udsendte om sin svenske førsterundemodstander.

Holger Rune jubler efter at have vundet en duel i drengesinglefinalen ved French Open.
Holger Rune jubler efter at have vundet en duel i drengesinglefinalen ved French Open. Foto: Roger Parker
Vis mere

Da han tidligere i denne uge nåede semifinalen ved en turnering i London-forstaden Roehampton, var det første gang, han spillede på græs.

»Jeg synes, det er et fedt underlag. Her kan man bruge sin slice og man kan komme til nettet. I det hele taget synes jeg, at græsset passer godt til min offensive spillestil,« siger Holger Rune.

Efter triumfen ved French Open debuterede han på seniorernes Challenger Tour.

»Det har været en rigtig god måned. Jeg er meget godt tilfreds med resultaterne, der udelukkende er blevet opnået på grund af hårdt arbejde,« siger Holger Rune.

Holger Rune i aktion i drengesinglefinalen ved French Open.
Holger Rune i aktion i drengesinglefinalen ved French Open. Foto: Anne Parker
Vis mere

Han understreger, at han ikke føler noget ekstra pres på sine skuldre over som førsteseedet, at blive udråbt som favorit til Wimbledon-titlen.

»Ikke rigtigt. Inden grussæsonen var jeg omkring nummer 30 på verdensranglisten. I april tog jeg en beslutning om, at der skulle arbejdes stenhårdt. Siden er resultaterne kommet stille og roligt, så jeg ved, hvordan jeg er kommet, hvor jeg er netop nu,« siger Holger Rune.

Det var meningen, at han efter Wimbledon skulle have deltaget ved en Challenger-turnering i Holland. Men det wildcard som arrangørerne tildelte ham, er af uransagelige årsager blevet annulleret. Derfor spiller han før en kort sommerferie i august kun en enkelt seniorturnering i Italien inden forberedelserne til juniorernes US Open går i gang i begyndelsen af september.

Ifølge planen er det meningen, at Holger Rune i denne sæson fokuserer på juniorernes grand slam-turneringer, og at han i 2020 primært skal spille seniortennis.