Jack Draper rystede verdensetteren i første sæt, men Novak Djokovic tog sig sammen og vandt i fire sæt.

Novak Djokovic er videre til anden runde i Wimbledon efter en sejr på 4-6, 6-1, 6-2, 6-2 over den unge englænder Jack Draper.

Efter forskrækkelsen i første sæt genfandt Djokovic sig selv, og via blandt andet 25 serveesser satte han teenageren eftertrykkeligt på plads.

Et regnvejr udsatte starten på turneringens første dag, men mandag klokken 14.40 kom den førsteseedede Djokovic endelig i gang.

Til stor glæde for tilskuerne på Centre Court startede det mere spændende, end man kunne have forventet.

19-årige Jack Draper tog således første sæt med 6-4, efter at Djokovic missede hele syv breakbolde og fik en skidt start på sin jagt på Wimbledon-titel nummer seks i karrieren.

Herefter tog den 34-årige serber sig sammen og gjorde kort proces mod sin unge modstander.

Draper fik ikke mange ben til jorden i Djokovic' servepartier, og da verdensetteren samtidigt skruede bissen på i englænderens serv, gik det pludselig meget stærkt.

I fjerde sæt fandt Draper en smule af takterne fra første sæt, men Djokovic var generelt to-tre niveauer over sin modstander i de tre sidste sæt, som han vandt på under halvanden time.

Djokovic er forsvarende mester i Wimbledon, da han vandt i 2019, mens 2020-udgaven blev aflyst på grund af coronapandemien. Han vandt også turneringen i 2011, 2014, 2015 og 2018.

I alt har Djokovic hentet 19 grand slam-titler. Den seneste for to uger siden, da han vandt sin anden French Open-titel.

Her finalebesejrede han Stefanos Tsitsipas, men det står allerede klart, at grækeren ikke får mulighed for at hævne det nederlag ved Wimbledon.

Tredjeseedede Tsitsipas er nemlig ude af turneringen efter et nederlag i første runde til Frances Tiafoe fra USA.

Tiafoe, der er nummer 57 i verden, vandt uden at afgive sæt med cifrene 6-4, 6-4 og 6-3.

Hos kvinderne er det allerede slut for den tidligere dobbelte Wimbledon-vinder Petra Kvitova.

Den 31-årige tjekke, der vandt turneringen i 2011 og 2014, måtte se sig slået med 6-3 og 6-4 af amerikaneren Sloane Stephens.

/ritzau/