Caroline Wozniacki kæmpede med sin serv og virkede nervøs, da hun slog tjekken Katerina Siniakova.

Den forsvarende mester Caroline Wozniacki vaklede torsdag videre til kvartfinalen i China Open.

Den danske tennisstjerne slog i tredje runde den tjekkiske doublespecialist Katerina Siniakova med 7-5, 6-4 efter en svingende præstation i Beijing.

En lettere nervøs Wozniacki fik efter en kamp med problemer lukket affæren på sin femte matchbold.

Danskeren havde svært ved at få gang i sit spil i første sæt, hvor hun to gange var nede med et servegennembrud mod Siniakova, der også sled med spillet.

Begge gange svarede danskeren hurtigt tilbage, og det lykkedes til sidst at hive første sæt hjem.

Tjekken virkede frustreret over sine mange fejl, især med baghånden, og det udnyttede Wozniacki klogt til at komme godt i gang med andet sæt, hvor hun bragte sig foran med 2-0.

Bedst som alt gik strygende for danskeren, så blev hun igen brudt i egen serv, og Siniakova reducerede til 1-2.

Danskeren fandt dog hurtigt tilbage i en god rytme og kom foran 4-1. Wozniacki virkede ovenpå, men kort efter meldte nye problemer sig.

Pludselig kunne den tidligere verdensetter ikke få sin serv til at fungere. To dobbeltfejl var kraftigt medvirkende til, at Siniakova fik reduceret til 3-4, før danskeren bragte sig på 5-3.

Med sejren inden for rækkevidde havde Wozniacki mere end svært ved at serve kampen hjem. Hun missede først tre matchbolde i egen serv, så hendes tjekkiske modstander fik brudt til 4-5.

Med det samme tilspillede Wozniacki sig tre nye matchbolde, da Siniakova skulle serve. Det lykkedes at få lukket den nervøse affære på den anden matchbold - og femte i alt.

Wozniacki har nu slået Katerina Siniakova fire gange i fem indbyrdes kampe. Tjekken har haft størst succes i double, hvor hun en overgang har været nummer et på verdensranglisten.

Wozniacki vandt China Open i 2018, og bortset fra 2019 er danskeren noteret for turneringssejre i samtlige år siden 2008.

I kvartfinalen skal Wozniacki op mod vinderen af et rent russisk opgør mellem Ekaterina Alexandrova og Daria Kasatkina.

Danskeren har traditionelt haft det bedste tag på Alexandrova, som hun har slået to gange i tre kampe. Kasatkina fører den indbyrdes statistik mod Wozniacki med 3-1.

/ritzau/