Gruskongen Rafael Nadal slog nemt Kei Nishikori og møder Roger Federer i semifinalen i French Open.

Rafael Nadal og Roger Federer brager sammen i den ene semifinale i grand slam-turneringen French Open.

Det står klart, efter at Roger Federer blev klar til semifinalen ved at besejre landsmanden Stanislas Wawrinka i et langt opgør, der måtte ud i fire sæt.

Roger Federer vandt 7-6 (7/4), 4-6, 7-6 (7/5), 6-4. Han fik dermed revanche for nederlaget i kvartfinalen i 2015 til netop Wawrinka, da Federer senest stillede op i turneringen, som han vandt i 2009.

Nu er den 37-årige tennisstjerne altså klar til mødet med gruskongen Nadal, som Federer har tabt til 23 gange og slået 15 gange i karrieren.

- Den næste modstander er okay. Han ved desværre, hvordan man spiller på grus, men når jeg tænker tilbage, så er det virkelig en fornøjelse at være tilbage på Roland-Garros.

- Skulle jeg komme tilbage på grus, så var det også for et muligt møde med Rafa (Nadal, red.), og her er den. Jeg har skaffet den kamp, siger Roger Federer efter sin sejr ifølge Reuters.

33-årige Rafael Nadal var helt suveræn i sin kvartfinale i sin jagt på sin 12. sejr i turneringen. Han besejrede syvendeseedede Kei Nishikori 6-1, 6-1, 6-3.

Nadal brød to gange i første sæt, mens han blev brudt en enkelt gang i andet sæt. Her stod Nadal dog selv for fire servegennembrud, og så blev andet sæt vundet med de samme cifre som første sæt.

I tredje sæt brød Nadal til 3-1, og foran 5-3 servede han sejren hjem på lidt under to timer.

Både Nadals og Federers kampe blev afbrudt undervejs på grund af regn over anlægget i Paris. Men selv om Nadals kamp begyndte senere, blev den altså hurtigere færdigspillet.

Federer måtte da også bruge tre timer og 40 minutter på at slå 34-årige Wawrinka, som vandt turneringen i 2015.

De to schweizere viste sikkerhed i serverne og holdt deres servepartier igennem hele første sæt. Derfor var stillingen 6-6, og der skulle tiebreak til.

Her var Wawrinka den første til at smide en serv, da Federer bragte sig foran 3-1.

Federer blev dog brudt, og Wawrinka servede sig på 4-4, inden Federer brød og holdt sine to næste server. Dermed sikrede han sig første sæt.

Andet sæt blev Wawrinkas, efter at han brød Federer og bragte sig foran 2-1 og sikrede sig sættet 6-4.

Den jævnbyrdige dyst fortsatte ind i tredje sæt. Ved 3-3 brød Wawrinka, men Federer brød umiddelbart tilbage og øgede også til 5-4. Det blev 5-5 i Wawrinkas serv, og det blev også 6-6, og igen skulle der tiebreak til.

Den snuppede Federer igen og bragte sig foran 2-1 i sæt.

Så blev kampen afbrudt ved stillingen 3-3 i fjerde sæt. Da spillerne var tilbage på grusunderlaget, brød Federer til 5-4, og han servede sejren hjem efterfølgende.

I de to sidste kvartfinaler møder Novak Djokovic onsdag Alexander Zverev, mens Dominic Thiem møder Karen Khachanov.