Cameron Norrie kæmpede bravt, men havde ikke kvalitet nok til at slå Rafael Nadal i Australian Open.

Tennisstjernen Rafael Nadal har fortsat ikke tabt et sæt i Australian Open, men lørdag blev han i perioder hårdt presset af englænderen Cameron Norrie.

Alligevel endte spanieren med at vinde i tre sæt. 7-5, 6-2, 7-5 lød cifrene, og Nadal er dermed klar til fjerde runde i grand slam-turneringen.

Her møder han den 16.-seedede italiener, Fabio Fognini, der besejrede 21.-seedede Alex de Minaur fra Australien i tre sæt.

34-årige Nadal klagede over rygproblemer op til Australian Open, men skavankerne har endnu ikke været til at aflæse på resultaterne.

Mod Norrie på Rod Laver Arena fik han dog intet foræret.

Englænderen, der er nummer 69 i verden, fulgte godt med mod verdens nummer to.

Han brød endda til 3-2 i første sæt, men Nadal svarede med det samme igen og sørgede for et langstrakt sæt.

Som så ofte før lykkedes det den 20-dobbelte grand slam-vinder at nedkæmpe modstanderen. Når Nadal skruede helt op for tempoet, havde Norrie det svært, og den andenseedede favorit lukkede sættet med sit andet servegennembrud.

Andet sæt gik anderledes nemt for Nadal, som havde svar på alt, hvad Norrie kom med.

Spanieren afgav ikke en eneste breakbold og snuppede sikkert sættet.

Englænderen løb solen sort og tvang Nadal ud i mange lange dueller i 3. sæt. Der skulle arbejdes hårdt for hvert point, men det gjorde spanieren også gerne.

Ved stillingen 6-5 i spansk favør brød Nadal for sidste gang Norrie, som trods nederlaget havde stor ære af kampen.

Australieren Ashleigh Barty skulle kun bruge 1 time og 21 minutter på at slå Ekaterina Alexandrova fra Rusland med 6-2, 6-4. I næste runde møder den topseedede Barty amerikanske Shelby Rogers.

/ritzau/