Den finaleseedede spanier har endnu ikke afgivet et sæt i Australian Open. Mandag blev Fabio Fognini slået.

Tennisstjernen Rafael Nadal fra Spanien var aldeles suveræn, da spanieren mandag spillede sig frem til kvartfinalerne i Australian Open.

Med en sejr i tre sæt over italieneren Fabio Fognini er Nadal nu blandt de sidste otte tilbageværende spillere i herresingle i Melbourne.

På to timer og 20 minutter lykkedes det den andenseedede spanier at vinde 6-3, 6-4, 6-2.

34-årige Nadal har endnu ikke afgivet et eneste sæt i Australian Open.

I andet sæt var der alligevel lidt problemer, der skulle overvindes, da Nadal blev brudt i sin serv og kom bagud 2-4. Han fik dog hanket op i sig selv og vandt de næste fire partier over Fognini.

»Når man spiller i fjerde runde, er man bekymret hvert øjeblik. Man kan ikke forvente at undgå problemer.«

»Lige på det tidspunkt, da han brød mig, spillede jeg ikke godt. Men jeg fik brudt tilbage med det samme, og det var nøglen,« siger Nadal.

Forud for grand slam-turneringen i Melbourne var der lidt usikkerhed omkring hans helbred, da han havde smerter i ryggen. Alt tyder på, at det går bedre.

»Jeg er glad for at ryggen holder bedre. Nu har jeg en vigtig træning i morgen før kvartfinalen,« siger Nadal.

I kvartfinalen venter Stefanos Tsitsipas fra Grækenland. Den femteseedede græker gik videre uden kamp, da italienske Matteo Berrettini trak sig fra opgøret med en skade.

Rafael Nadal har vundet 20 grand slam-titler i karrieren, men blot en enkelt gang er han gået hele vejen i Australian Open. Det var i 2009.

/ritzau/