Det britiske tennishåb, Andy Murray, er vokset eksplosivt i muskelmasse de senere år, og nu afslører han hemmeligheden bag.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Til avisen Daily Mail fortæller han, at han hver dag indtager en kaloriebombe af de helt store.

Hovedingrediensen er sushi. Ikke mindre end 50 stykker af den japanske nationalret kører den 24-årige skotte ned. Det giver ham et perfekt miks af proteiner og kulhydrater, der genopbygger hans muskler og giver ham ekstra energi i de lange kampe.

Inden den rå fisk står på menuen har Murray til morgenmad fortæret to skåle cornflakes og nogle bagels med jordnødsmør.

På kampdage spiser han frokost to timer før, han skal spille. Som regel er det pasta og kylling med tomatsovs, der øset op på tallerkenen.

Når han har været i aktion slutter han af med frugt, yoghurt, proteinbarer og -shakes med vanillesmag.

Den formentlig mættende kost indeholder sammenlagt 6.000 kalorier, hvilket er cirka dobbelt så mange som en person, der dyrker regelmæssig motion, behøver.

Murray har ved hjælp af de mange kalorier kombineret med utallige timer både på træningsbanen og vægtløftningslokalet taget lidt over tre kilo på i muskler. Dermed vejer den 190 cm høje verdensfirer godt 86 kg.

En af Storbritanniens førende sportsernæringseksperter, Karen Reid, der tidligere har arbejdet med topatleter inden for tennis, rugby og hockey forklarer overfor Daily Mail, hvorfor hun mener, at Murray noget utraditionelle kostplan er ideel.

- Det primære formål er at levere energi - det brændstof - han har brug for. Kulhydrater (masser af pasta og ris) levere brændstof, der holder dit blodsukker på det rette niveau. Hvis dit blodsukker falder, så gør dit koncentrationsniveau det samme, siger hun.

- Disse kulhydrater er lagret som glykogen i musklerne. Hvis de løber tør i løbet af en maratonkamp, ​​når du det punkt, hvor din krop og din hjerne simpelthen bliver udmattet.

En undersøgelse fra Queen’s University i Canada har vist, at tennisspillere i gennemsnit forbrænder 700 kalorier i timen.

Det kan være med til at forklare, at Murray ikke bliver uhensigtsmæssigt overvægtig lige som os andre, der blot nøjes med at se Wimbledon på sofaen, formentlig ville blive, hvis vi begyndte på samme diet.

Murray fortæller således, at hans fedtprocent er faldet til 6,5, efter at han begyndte på kuren