Den spanske tennisspiller Garbiñe Muguruza vandt i to sæt over tredjeseedede Simona Halep og er i finalen.

Garbiñe Muguruza er i finalen i Australian Open efter en overraskende semifinalesejr over verdens nummer tre, Simona Halep.

Den spanske tennisspiller, der er nummer 32 på verdensranglisten, vandt semifinalen i to sæt med cifrene 7-6 (10-8), 7-5 efter at have været bagud 3-5 i andet sæt.

- Jeg er meget glad for at være i finalen. Det er en lang vej at gå, og jeg har en kamp mere lørdag, siger Muguruza ifølge Reuters.

- Jeg tænkte ikke over, at jeg var bagud. Jeg tænkte, at jeg skulle blive ved, og så ville jeg få muligheden på et tidspunkt.

- Jeg vidste, at fordi jeg stod over for Simona, så ville det blive en hård kamp. Så jeg hang bare i og kæmpede med alt den energi, jeg havde.

Finalen bliver noget overraskende et opgør mellem spanieren og den 14.-seedede Sofia Kenin, der natten til torsdag dansk tid slog verdensetteren Ashleigh Barty ud af turneringen i Melbourne.

Selv om Muguruzas sejr over Halep er en overraskelse, så er det ikke noget gigantisk chok, at hun kan slå hvem som helst, når hun rammer topniveauet.

Spanieren har tidligere ligget nummer et i verden, og hun har da også to grand slam-titler i single på sit cv. I 2016 vandt hun French Open, mens hun året efter triumferede i Wimbledon.

Hun er dog aldrig nået længere end kvartfinalen i Australian Open - før nu.

I torsdagens semifinale kom favoritten Halep ellers bedst fra start, men spanieren holdt sig inde i opgøret og fik tvunget første sæt ud i tiebreak.

Den var meget tæt og kunne været faldet ud til begge steder, eftersom de to spillere på skift havde sætbold. I sidste ende trak spanieren det længste strå, og så var der lang vej for Halep.

Hun så dog ud til at være i kontrol og tilbage på ret kurs, da hun bragte sig foran 4-2 i andet sæt og siden 5-3, men så vendte spanieren sættet på hovedet og tog med fire partier i træk fusen på Halep og bookede billet til lørdagens finale.

/ritzau/