Martin Pedersen er blevet tilbudt penge for at tabe med vilje.
Martin Pedersen er blevet tilbudt penge for at tabe med vilje. Foto: Palle Peter Skov

Den danske mester i tennis Martin Pedersen er blevet tilbudt penge for at fixe et resultat i en af hans egne kampe.

Det er ikke kun i fodbold og håndbold, at matchfixing finder sted. Også i tennis lever det i bedste velgående. Det fortæller tennisspilleren Martin Pedersen, der selv er blevet tilbudt penge for at manipulere med et resultat, til tv2.dk.

- Jeg havde selvfølgelig godt vidst, at matchfixing foregik i tennis, men jeg har aldrig selv været involveret i det på nogen måde, så det kom som et chok for mig, siger den 27-årige tennisspiller.

Frederik Løchte Nielsen

Tilbuddet om at tabe med vilje fik Martin Pedersen i sommer under en turnering i København. Turneringen havde en præmiesum på 12.000 kr., mens han selv blev tilbudt 30.000 kr.

- Jeg får en besked på Facebook fra en, jeg ikke kender, og jeg bliver tilbudt 4.000 euro for at tabe første sæt i min andenrundekamp, fortæller Martin Pedersen.

Martin Pedersen, der i disse dage spiller Davis Cup i Kolding, afviser, at han kunne finde på at tage imod penge for at tabe med vilje. Ligesom han forklarer, at han også gik til det internationale tennis-anti-korruptionsorgan TIU, Tennis Integrity Unit, og fortalte om sagen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.