»Hun har lige så store muligheder for at vinde US Open som de andre af verdens 10-15 bedste damesinglespillere!«

Så klar i mælet er den tidligere amerikanske toptennisspiller John McEnroe omkring Caroline Wozniackis chance for at vinde de næste to ugers grand slam-turnering i New York. Vurderingen bygger han på egen observation.

»For et par dage siden overværede jeg hendes træning. Og hun så skarp ud,« siger John McEnroe i en samtale med B.T.'s tennisreporter på en fin telefonforbindelse fra USA.

John McEnroe, der under US Open vil fungere som ekspertkommentator på tv-kanalen Eurosports direkte transmissioner, er udmærket klar over, at Caroline Wozniacki efter Wimbledon i begyndelsen af juli ikke har vundet en eneste af sine kampe i de to turneringer, hun har deltaget i.

»Først holdt hun ferie, og dernæst har hun både været plaget af knæ- og skulderskader. Men vurderet ud fra det, jeg har set hende spille i New York før US Open, ser det altså ud til, at hun er fit for fight,« siger John McEnroe og tilføjer:

»Det er indiskutabelt, at hendes optakt ikke har været optimal. Men US Open har altid fået det bedste frem i Caroline. Hun stortrives på anlæggets hardcourt-baner og har tidligere været tabende finalist i damesingle to gange.«

Caroline Wozniacki har i løbet af sommeren været plaget af skader.
Caroline Wozniacki har i løbet af sommeren været plaget af skader. Foto: John Minchillo
Vis mere

Da John McEnroe selv var aktiv, boede han under US Open i sit hjem kun et kvarters kørsel fra The USTA Billie Jean King National Tennis Center i New York-bydelen Queens.

»Det gav mig en kæmpe fordel. Mellem kampene kunne jeg slappe af i hjemlige omgivelser. Samme mulighed har Wozniacki, da hun jo i efterhånden flere år har haft en lejlighed på Manhattan. Der er ingen tvivl om, at hun trives i New York. Hun taler altid positivt om byen, og derfor har amerikanerne taget hende til sig som en af deres egne,« siger John McEnroe.

I første runde skal Caroline Wozniacki møde den australske veteran Samantha Stosur, der i 2011 vandt US Open efter finalesejr over Serena Williams. Lykkes det for danskeren at avancere til anden runde, venter der et opgør mod enten Lesia Tsurenko, Ukraine, eller Alison Van Uytvanck, Belgien.

»Jeg er sikker på, at Wozniacki når et pænt stykke ind i turneringen. Da hun vandt Australian Open (i januar, red.) og dermed sikrede sig karrierens første grand slam-titel, gik en stor drøm efter mange års jagt i opfyldelse. I den situation ser man ofte spillere have nemmere ved at vinde titel nummer to; Nu er der blevet plads til at nyde spillet noget mere, og presset på ens skuldre er lettet betragteligt,« siger John McEnroe, der på B.T.'s spørgsmål om, hvorvidt han de seneste måneder har set en Caroline Wozniacki have mindre glød i øjnene end tidligere, svarer benægtende.

»Det synes jeg egentlig ikke. Før Wimbledon vandt hun en turnering i Eastbourne. Men jeg kan ikke afvise, at US Open bliver en af hendes sidste på højeste niveau. Hun fyldte 28 år i sommer og er forlovet med David Lee (tidligere NBA-basketballspiller, red.). Måske har de planer om snart at blive forældre? Det er kun dem selv, der kender svaret. Men det er set flere gange tidligere, at spillere er kommet tilbage på Touren efter barsel. Det kan hun vel også gøre,« siger John McEnroe.

Han ser frem til at følge kampene i US Opens damesinglerække.

»Det tegner til at blive en meget jævnbyrdig turnering. Serena Williams var i juli i Wimbledon-finalen, så det er alt for tidligt at dømme hende ude. Men hun har i løbet af sommeren haft en del problemer og har trukket sig fra et par turneringer, hvortil hun ellers var tilmeldt. Som tingene står lige nu, vurderer jeg, at det bliver et af de etablerede navne, der vinder, da ingen af de yngre spillere endnu virker tilstrækkelig solide til at sikre sig US Open-trofæet,« siger John McEnroe.

Han lægger ikke skjul på, at han ser muligheder i Kiki Bertens, som Caroline Wozniacki står til at møde i en eventuel kvartfinale.

»Tidligere var hun bedst på grus. Men da hun forleden vandt turneringen i Cincinnati, leverede hun bevis for, at hun nu også mestrer hardcourt-underlaget,« siger John McEnroe.

Den tidligere amerikanske verdensrangliste-etter i herresingle John McEnroe, billedet, er engageret som ekspertkommentator af tv-kanalen Eurosport under grand slam-tennisturneringen US Open.
Den tidligere amerikanske verdensrangliste-etter i herresingle John McEnroe, billedet, er engageret som ekspertkommentator af tv-kanalen Eurosport under grand slam-tennisturneringen US Open. Foto: GLYN KIRK
Vis mere

I herresingle er Rafael Nadal seedet til at møde Roger Federer i finalen.

»Sådan kan det sagtens komme til at gå. Men der er bestemt også grund til at tro på Novak Djokovic' chance. Ganske vist er han kun sjetteseedet, men han er efter en periode, hvor skader har plaget ham, tæt på at være tilbage på det niveau, han befandt sig på, da han for et par år siden senest lå nummer et på verdensranglisten,« siger John McEnroe.

Han betragter US Open som tennissæsonens største begivenhed.

»Det er her, der spilles om de fleste penge (53 mio. dollar, red.). New York er verdens bedste by at leve i, og sammenlignet med de tre andre grand slam-turneringer (i Melbourne, Paris og London, red.) er energien på tennisanlægget her langt større. Men jeg vil ikke sige, det er den sværeste grand slam at vinde. Det afhænger fuldstændig af, hvilken spillertype man er. Hvad angår mig selv, voldte det røde grus på Roland Garros-anlægget de største problemer,« lyder John McEnroes slutreplik.