Han var engang nummer et på verdensranglisten i tennis, men nu er rumænske Ilie Nastase landstræner for de bedste spillere i landet. Og den 70-årige tennislegende vækker nu opsigt med en voldsom anklage mod Serena William.

Ilie Nastase mener nemlig, at verdens bedste kvindelige tennisspiller ikke har rent mel i posen. I kølvandet på Maria Sharapovas snarlige comeback til tennissporten ovenpå en dopingdom langer Nastase nu ud efter Serena Williams.

»Den russiske sports ry lider på grund af doping, men det er ret åbenlyst, når det gælder Serena Williams også. Du kan vel se, hvordan hun ser ud? Men USA laver ingen dopingkontrol. Hvis sandheden kom frem, ville det være slut med alle store turneringer, og alle sponsorer ville forsvinde. Du kan slet ikke forestille dig det,« siger Ilie Nastase ifølge Digisport.

Ilie Nastase blev indlemmet i tennissportens Hall of Fame i 1991, og han har vundet to grand slams i sin karriere. Nu er det dog som landstræner, at Nastase bruger sin tid. Og han bruger den også på at komme med alvorlige beskyldninger mod Serena Williams.

Den 35-årige amerikanske tennisdronning er dog aldrig blevet testet positiv for doping. Derfor vil hun nok næppe tage imod disse beskyldninger med et åbent sind.

Men det er altså det store fokus i de her uger, inden Maria Sharapova vender tilbage til tennisbanen. Et comeback, der har været mødt af modstand fra blandt andre Caroline Wozniacki. Det ændrer dog ikke på, at Maria Sharapova snart vender tilbage, mens Caroline Wozniacki for tiden spiller god nok tennis til at nå i finalerne. Den næste spiller hun senere lørdag i Miami.