Den serbiske tennisstjerne Novak Djokovic såede for nylig tvivl om afholdelsen af US Open, der er sat til at begynde 31. august i New York.

Han har nemlig udvist skepsis over for afholdelsen af turneringen og kritiserede de strenge protokoller, som turneringen med al sandsynlighed kan blive underlagt på grund af coronavirus.

Men nu blander den kvindelige tennisspiller Danielle Collins sig i debatten og langer ud efter Djokovic.

»Her har vi en fantastisk mulighed med US Open, der drøfter en mulig afholdelse af turneringen med nogle strenge sikkerhedsforanstaltninger for at sikre, at alle spillere føler sig sikre, og at deres helbred bliver prioriteret,« skriver Collins i en story på sin Instagram-profil.

Novak Djokovic er skeptisk over for afholdelse af US Open på grund af de strenge protokoller.
Novak Djokovic er skeptisk over for afholdelse af US Open på grund af de strenge protokoller. Foto: MARKO DJURICA
Vis mere

Djokovic' kritik af de strenge protokoller gik blandt andet på, at det ikke ville være muligt for spillerne at have mere end én person med sig.

»Vi ville være nødt til at sove på hoteller ved lufthavnen og blive testet to til tre gange om ugen. Derudover ville vi kun kunne tage én person med til klubben, hvilket virkelig ville være umuligt. Man har brug for en træner, en fitnesstræner og en fysioterapeut,« lød det fra Djokovic.

Danielle Collins, der ligger nummer 51 på verdensranglisten og i 2019 spillede sig i semifinalen ved Australian Open, påpeger i sin kritik af den serbiske stjerne, at der er mange tennisspillere, der er nødt til at komme i gang igen for at tjene penge.

»Dem af os (de fleste tennisspillere), der ikke rejser med et entourage, vi er faktisk nødt til at starte med at arbejde igen. Det ville være rart at have den bedste spiller i verden til at støtte op om denne mulighed,« skriver hun.

Danielle Collins i aktion ved US Open i 2019.
Danielle Collins i aktion ved US Open i 2019. Foto: Mike Stobe
Vis mere

I sin story på Instagram påpeger Collins også, hvordan Djokovic' udtalelser ifølge hende modsiger hans tidligere kommentarer om, at de bedste tennisspillere i verden skal til lommerne for at støtte andre spillere.

»Det er nemt nok, når man har tjent næsten 150 millioner dollar gennem sin karriere, at fortælle andre, hvad de skal gøre med deres penge,« skriver Collins.

Djokovic gik sammen med stjernerne Roger Federer og Rafael Nadal og opfordrede til, at alle spillere i top-100 på verdensranglisten donerede penge til spillere længere nede på listen.

Som følge af coronakrisen har den officielle tennistour været sat på pause siden tidligt i marts.

I en story på sin Instagram har Danielle Collins kritiseret Novak Djokovic.
I en story på sin Instagram har Danielle Collins kritiseret Novak Djokovic. Foto: Danielle Collins Instagram
Vis mere