Lyt til artiklen

På grund af knæproblemer stillede Nick Kyrgios ikke op i fredagens kvartfinale ved ATP-turnering i Tokyo.

Den kontroversielle tennisstjerne Nick Kyrgios skulle fredag formiddag dansk tid have spillet kvartfinale ved ATP-turneringen i Tokyo.

Men få minutter inden kampen mod amerikanske Taylor Fritz skulle begynde, meldte Kyrgios afbud med henvisning til en knæskade.

- Jeg har faktisk haft knæproblemer siden US Open, og jeg gav nok ikke knæet nok hvile, fordi jeg med det samme kørte på med træningen.

- Det er hjerteskærende, når kroppen ikke vil. Det er ikke en god følelse, siger Nick Kyrgios ifølge AFP.

Kyrgios' exit betyder samtidig, at han får svært ved at kvalificere sig til ATP Finals, hvor sæsonens otte bedste spillere deltager.

På den såkaldte race list, hvorfra de otte kvalificerer sig, ligger Kyrgios nummer 18, og der resterer ikke mange turneringer, før det går løs ved sæsonfinalen i Torino fra 13. til 20. november.

Kyrgios ville have været blandt de bedste otte, hvis resultater fra Wimbledon talte med, men det gør de ikke i år, hvor Kyrgios ellers nåede finalen.

Det blev besluttet, fordi Wimbledon nægtede russere deltagelse som følge af krigen i Ukraine.

Til gengæld kan Taylor Fritz med sin plads i semifinalen drømme om en plads i sæsonfinalen.

Før lørdagens semifinale mod enten Denis Shapovalov eller Borna Coric, ligger Fritz nummer 10 på listen.

Kyrgios skulle fredag også have været i aktion i semifinalen i double med makkeren Thanasi Kokkinakis, men heller ikke den kamp bliver til noget.

/ritzau/