På bekostning af Novak Djokovic og resten af det serbiske mandskab er Kroatien klar til Davis Cup-finalen.

Novak Djokovic tvang fredag aften Davis Cup-semifinalen mellem Serbien og Kroatien ud i en afgørende doublekamp, men her kunne verdensstjernen med sin makker Filip Krajinovic ikke stille noget op.

Nikola Mektic og Mate Pavic, der rangerer som nummer et og to på verdensranglisten i double, var klart bedst og sørgede for, at Kroatien nu er klar til den prestigefyldte Davis Cup-finale.

På neutral grund i Madrid sluttede den afgørende doublekamp 7-5, 6-1 i kroatisk favør, og dermed vandt Kroatien 2-1 i kampe.

I finalen venter enten Rusland eller Tyskland, som ramler sammen lørdag.

I fredagens opgør mellem de to ærkerivaler fra det tidligere Jugoslavien lagde Kroatiens Borna Gojo ud med at sætte Dusan Lajovic til vægs i den første singlekamp.

Efter tre sæt vandt Gojo med 4-6, 6-3, 6-2.

I den anden singlekamp skulle verdensetteren Novak Djokovic op mod Marin Cilic. Her var serberen overlegen og vandt 6-4, 6-2.

Derfor skulle det hele altså afgøres i en doublekamp, hvor Serbien i sidste øjeblik skiftede ud i opstillingen.

Nikola Cacic blev vraget til fordel for Filip Krajinovic, men det hjalp altså ikke på vinderchancerne mod det stærke kroatiske par.

Kun i første sæt formåede Djokovic og Krajinovic at følge en smule med, inden Mektic og Pavic i andet sæt vandt overlegent.

Finalen i Davis Cup bliver spillet søndag. Her møder Kroatien enten Tyskland eller Rusland.

/ritzau/