En mindre skandale og kritik har ramt arrangørerne bag tennisturneringen Australian Open.

Mandag bliver de første bolde slået over nettet i hovedturneringen i årets første Grand Slam-turnering, Australian Open.

Men allerede før at tennisspillerne er gået på banen møder arrangørerne kritik.

Se video øverst: Pas på hedeslag, Caroline: Så varmt kan det blive til Australian Open!

Det sker, fordi de har ladet tidligere dopingdømte Maria Sharapova bære turneringens vinderpokal på banen ved lodtrækningen.

»Jeg synes, det er en skam, at WTA fremviser en spiller, der er blevet testet positivt for doping. Det er helt normalt, at folk vil tale om Sharapova, fordi hun er en stor stjerne, men at gøre en masse reklame ud af hendes comeback til turneringen, det synes jeg, er forkert,« sagde den franske tennisstjerne Alize Cornet ifølge Expressen.

Tennis - Australian Open - Melbourne Park, Melbourne, Australia, January 11, 2018. Russia's Maria Sharapova holds the Women's singles trophy during the official draw ceremony ahead of the Australian Open tennis tournament. REUTERS/David Gray Vis mere

Normalt er det turneringens forsvarende mester, der får lov at bære pokalen på banen ved lodtrækningen, men da sidste års vinder, Serena Williams, ikke stiller til start i år, skulle den ære altså gå til en anden. Og det blev altså russiske Sharapova.

I begyndelsen af 2016 blev hun idømt en dopingkarantæne, fordi hun havde ulovlige stoffer i kroppen. Sharapova gjorde igen comeback i maj 2017.

Også på Twitter bliver Sharapova og Australian Open kritiseret.

’Jeg synes, at Sharapova ofte er blevet behandlet for hårdt for sin dopingkarantæne. Men jeg kan stadig ikke tro, at Australian Open lod hende bære trofæet på banen,’ skriver Ben Rothenberg, der er tennisjournalist på New York Times.

’Maria Sharapova bar trofæet ud til Australian Open-lodtrækningsceremonien, og på banen bliver hun nu spurgt om sin tid væk fra tennis, som om hun tog en frivillig pause eller var skadet. Det ser ikke godt ud for sporten,’ skriver tennisjournalist Stuart Fraser fra The Times på Twitter.

Se også