Hun er kun 17 år, men har allerede nerver af stål. Det beviste danske Clara Tauson tirsdag, da hun på kold og kynisk vis spillede sin allerførste kamp ved en Grand Slam-turnering.

Tirsdag var hun således nede med to matchbolde mod amerikanske Jenifer Brady, inden hun på sensationel vis spillede sig videre til anden runde.

I de afgørende momenter viste hun ro, fornuft og endte med at triumfere i tre sæt med cifrene 6-4, 3-6, 9-7 over verdens nummer 25.

»Jeg havde to kampe i kvalifikationen, hvor jeg var nede med en masse sætbolde. Så jeg gik bare ind og spillede, som jeg havde gjort på alle de andre bolde,« siger Tauson i et interview med Eurosport.

»For jeg vidste, at hvis jeg begyndte at være passiv, så ville hun komme ind og afslutte kampen. Så på de to matchbolde, hun havde, spillede jeg to rigtig, rigtig gode bolde. Jeg synes egentlig, at jeg spillede bedst i dag på de fleste af de vigtige bolde,« lyder det fra danskeren.

Det er Tausons første deltagelse i hovedturneringen i en grand slam-turnering som senior, hvilket kun gør præstationen endnu større.

»Det var en sindssyg oplevelse. Jeg gik jo ind til kampen og var bare glad for at være der. For at få lov til at spille på en stor bane mod en dygtig spiller, som har gjort det rigtig godt på det seneste. Det var vildt,« siger hun.

Clara Tauson fortæller, at hun har brugt meget tid på at overbevise sig selv om, at hun godt kan vinde blandt de bedste. Også selv om underdog-rollen ikke nødvendigvis er til hendes fordel.

»Jeg spiller normalt bedst, når jeg er under pres, og det var jeg jo ikke i dag. Så jeg prøvede at lægge pres på mig selv og gå ind med en god attitude, så jeg pressede mig til at yde mit bedste,« lyder det fra den unge dansker, der i øjebliket indtager en placering som nummer 188  på verdensranglisten.

I næste runde venter endnu en amerikaner i skikkelse af 26-årige Danielle Collins, der rangerer som nummer 57 i verden.