Av, av, av.

Holger Rune er i krise. Kæmpe krise. 

Den danske tennisstjerne lider et nyt og overraskende nederlag til brasilianske Thiago Monteiro i Danmarks Davis Cup-opgør mod Brasilien. 

Danskeren tabte 7-6 , 6-7, 2-6 til brasilianeren, der er rangeret 112 pladser lavere end Rune på verdensranglisten. 

Det var Runes syvende nederlag i træk, og han har ikke vundet siden 10. juli. 

Rune førte ellers med 7-6, 4-2, men derfra var brasilianeren bedst og vandt efter tre timers tennis. Danskeren var dog også hæmmet fysisk i tredje sæt.

Rune startede ellers meget fokuseret og var i godt spillehumør, og det gav en tidlig føring på 2-0.

Den venstrehåndede brasilianer viste sig dog hurtigt som en tricky modstander, der blev ved med at holde sig inde i sættet.

Han havde flere muligheder for at bringe balance i regnskabet, og det lykkedes ved stillingen 5-5, da Rune ellers kunne serve sættet hjem.

Sættet måtte afgøres i tiebreak, og den tippede over til Runes fordel efter en maratonduel ved 4-4. Rune vandt de tre sidste bolde og dermed sættet.

Single, Holger Rune, Danmark vs Thiago Monteiro, Brasilien i Davis Cup opgøret i Royal Stage i Hillerød fredag den 15. september 2023. (Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix 2023)
Single, Holger Rune, Danmark vs Thiago Monteiro, Brasilien i Davis Cup opgøret i Royal Stage i Hillerød fredag den 15. september 2023. (Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix 2023) Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix
Vis mere

I andet sæt brød Rune til både 3-1 og 4-2, men begge gange svarede Monteiro tilbage med det samme, og så endte også andet sæt med tiebreak.

Denne gang kom Rune flyvende fra start med 3-0, men danskeren dryssede føringen på 4-1 væk og tabte 5-7.

I begyndelsen af tredje sæt modtog Rune behandling af sit ene ben, og han virkede hæmmet i sine bevægelser.

Det gav Monteiro overtaget i kampen, og brasilianeren brød Runes serv til 4-2, og der var intet comeback i den danske verdensstjerne.

I fredagens anden single skal August Holmgren møde Thiago Seyboth Wild. Lørdag spilles først en double, inden der afsluttes med to singler.

Den samlede vinder af kampen kan se frem til at spille en playoffkamp om deltagelse i Davis Cup Finals med verdens bedste nationer i 2024.