Tennisstjernen Novak Djokovic er søndag blevet diskvalificeret fra US Open.

I sin kamp i fjerde runde af den store grand slam-turnering skød verdensetteren i raseri tennisbolden ned mod bagenden af banen.

Her ramte bolden uheldigt en linjedommer i hals- og hovedregionen.

Kvinden var umiddelbart i store smerter, og Djokovic ilede hen til hende for at hjælpe til.

Foto: AL BELLO
Vis mere

Den topseedede serber havde netop tabt et parti og var kommet bagud med 5-6 i første sæt i kampen mod spanieren Pablo Carreño Busta, da episoden fandt sted.

Kampens dommeransvarlige talte efterfølgende med Djokovic. Kort efter blev det så meddelt, at verdensstjernen var diskvalificeret.

Det Amerikanske Tennisforbund (USTA) oplyser videre, at Novak Djokovic mister alle de ranglistepoint, han har optjent ved US Open.

Ud over eventuelle bøder vil verdensetteren også blive frataget de præmiepenge, han har sikret sig for at nå fjerde runde.

Foto: Danielle Parhizkaran
Vis mere

Med afbud fra Roger Federer og Rafael Nadal var Novak Djokovic favorit til at vinde grand slam-turneringen i New York.

For godt en uge siden slog serberen søndagens modstander, Pablo Carreño Busta, i semifinalen ved en anden turnering, men spanieren fulgte godt med i fjerde runde-kampen.

Umiddelbart inden Djokovic kom til at skyde bolden ind på linjedommeren, måtte serberen modtage behandling for problemer med skulderen.

Nede ved baglinjen skulle han foretage en hurtig vending, men han faldt og måtte støtte med sin venstre arm, og det forårsagede smerte i venstre skulder.

Med lægehjælp lykkedes det dog Novak Djokovic at komme i gang igen, men spillet gik ikke hans vej.

I eget serveparti kom han hurtigt bagud 0-40, og på sin anden breakbold bragte Carreño Busta sig foran med 6-5.

Carreño Busta er nu klar til kvartfinalen i US Open.