Den danske tenniskomet Holger Rune var på vej mod karrierens første grand slam-sejr, men på ærgerligste vis måtte han se sig slået efter en hård femsætter mod sydkoreaneren Kwon Soonwoo.

Rune havde kurs mod sejren, da han førte med 2-1 i sæt og desuden var oppe med et servegennembrud tidligt i fjerde sæt, men kampen vendte på hovedet og endte med sejr til Kwon med cifrene 3-6, 6-4, 3-6, 6-3, 6-2.

Det var ikke mindst, fordi Rune i de to sidste sæt var stærkt hæmmet af det, der lignede kramper. Netop kramper har flere gange stået i vejen for Rune. Således også i grand slam-debuten i US Open mod Novak Djokovic sidste år.

Natten til mandag dansk tid var det så Runes debut i Australian Open, og det var en meget inspireret og koncentreret Rune, der tog hul på turneringen.

Den danske teenager gav fra start intet fra sig i sine egne servepartier og viste samtidig tænder i modstanderens serv. Rune brød til 1-0 og igen til 6-3, og så var første sæt overstået på bare 27 minutter.

I andet sæt vågnede Kwon mere op. Han var for det meste ovenpå og skabte balance på sætfronten.

Men i tredje sæt var Rune igen den dominerende spiller. Han viste prøver på sin alsidighed, og med en offensiv tilgang bragte han sig igen i vinderposition. Bruddet til 4-2 blev afgørende for, at danskeren kort efter kunne serve tredje sæt hjem.

Da Rune så bagefter brød til 1-0 og holdt serv til 2-0, trak det for alvor op til dansk sejr. Kwon nåede at se opgivende ud, men koreaneren fik ny luft, da han brød til 2-2.

Kort efter blev Rune så fysisk hæmmet. Det lignede kramper, da Rune haltede rundt på banen og i flere partier slet ikke kunne løbe helhjertet efter boldene.

Flere gange servede han med underhåndsserv, da han ikke kunne gennemføre sin normale servebevægelse. Kwon udnyttede situationen til at bryde til 5-3, hvorefter han servede fjerde sæt hjem.

I femte sæt var Rune stadig ramt af smerter, men han kæmpede det bedste, han havde lært. Han fulgte med til 2-2, men derfra var der ikke mere at give af, og Kwon kunne efter lidt mere end tre timers tennis fejre sin første sejr i hovedturneringen af Australian Open.

/ritzau/