Hun har aldrig talt højt om det. Før nu.

For i forbindelse med at Jelena Dokic pryder forsiden på magasinet 'Stellar', afslører hun nu en hemmelighed, hun har gået med i mange år. 

Noget, der skete, i forbindelse med hun som barn flygtede til Serbien. 

»Jeg har faktisk ikke talt om, at jeg har en spiseforstyrrelse før nu. For i lang tid forstod jeg det ikke. men jeg ved, at hos mere end 90 procent, kommer spiseforstyrrelsen fra et traume«. 

Sådan fortæller den 40-årige tidligere tennisstjerne i interviewet. 

For hende var det ikke blot flugten, der blev en katalysator. Det samme gjorde en yderst hård barndom. 

Dokic har tidligere fortalt, hvordan hendes far var voldelig, og hun måtte flygte fra ham.

Hun begyndte at trøstespise. Den ene dag kunne hun spise to af alle måltider. Hun kunne snildt spise en hel kage. Og så kunne hun efterfølge sulte sig selv i en periode.

Jelena Dokic ved siden af sin far, Damir tilbage i 2000.
Jelena Dokic ved siden af sin far, Damir tilbage i 2000. Foto: Afp/Ritzau Scanpix
Vis mere

I 2021 gik hendes ekskæreste Tin Bikic fra hende, og det betød, at hun igen endte i en ond cirkel i et forsøg på at håndtere de mange følelser, der var indeni hende. 

»Jeg vidste ikke, hvor hårdt det brud ville ramme mig. Jeg er en ret følsom person, så når jeg elsker noget, gør jeg det virkelig, en million kilometer i timen og med hele mit hjerte. Det gjorde så ondt, at det sluttede. Jeg følte mig næsten lidt som en fiasko,« fortæller den tidligere tennisstjerne. 

Det gik voldsomt ned ad bakke. Og det kunne Jelena Dokic mærke. Derfor tog hun til sidst en vigtig beslutning, der blev altafgørende for fremtiden. 

»At få professionel hjælp reddede mit liv,« siger den tidligere tennisspiller.

»Spiseforstyrrelsen er ret kompleks. Jeg arbejder virkelig meget med det. Men det at skrive min nye bog var et stort skridt for mig, for jeg indså, jeg ikke spiser sådan mere. Jeg er meget mere i balance,« siger hun. 

Det er langt fra første gang, Jelena Dokic sætter ord på svære ting. Foruden volden i hjemmet, har hun talt meget åbent om at have angst, hvilket du kan læse mere om her.