Det, Clara Tauson leverede tirsdag eftermiddag, er bestemt ikke gået ubemærket hen.

'Wow, sikke en kamp af høj kvalitet. Den 17-årige kvalifikationsspiller Tauson slår Brady ud. Sikke en spiller på vej op.'

Sådan skriver den tidligere tennisspiller Brad Gilbert på Twitter. Ordene, han har sendt ud til sine knap 150.000 følgere, handler om den danske teenager, der i første runde af French Open slog Jennifer Brady ud.

Amerikaneren ligger nummer 25 på verdensranglisten og nåede semifinalen ved US Open, men så langt kom hun altså ikke i den franske grand slam.

For efter en nervepirrende kamp, der endte i tre sæt og varede knap tre timer, tog Clara Tauson sejren med cifrene 6-4, 3-6, 9-7.

Og det har fået flere profilerede journalister til tasterne på de sociale medier.

'Sikke en grand slam-debut for 17-årige Clara Tauson. Gør det onde ved Jennifer Brady i første runde af French Open, hvor hun overlevede to matchbolde. Samme år som Caroline Wozniacki stoppede, har Danmark et nyt lovende talent at følge,' skriver Christopher Clarey, der er tenniskorrespondent for New York Times.

Han kalder desuden kampen for den bedste i første runde indtil videre.

Også værterne fra den populære tennispodcast 'The Tennis Podcast' har bidt mærke i danskerens triumf.

'Game, set, match til Tauson. Hun spillede en fantastisk kamp. Til Davids forudsigelse: Glædelig apokalypse', skriver de med henvisning til, at den ene af de to værter, nemlig David Law, havde spået, at Jennifer Brady ville nå til finalen i Paris.

Også Metro-journalisten George Bellshaw kalder Clara Tauson for 'fabelagtig', og også kommentatoren José Morgado har noteret sig den danske sejr. Det samme har mange tennisfans verden over, der har kommenteret på Clara Tausons sejr på Twitter. En sejr, der tydeligvis har overrasket mange, netop fordi Jennifer Brady var favorit inden kampen.

I anden runde skal Clara Tauson også op imod endnu en amerikaner. Denne gang er det verdensranglistens nummer 57, Danielle Collins.