Et spørgsmål om tid, før høflighederne stopper. Og de i stedet begynder at være hårde og barske ved hinanden.

Store dele af verdens tennisøjne vil være rettet mod aftenens giftige opgør mellem Holger Rune og Casper Ruud, et år efter det dramatiske slag, der sendte danskeren ud af turneringen.

Her anklagede de to spillere blandt andet hinanden for at lyve i et højanspændt efterspil.

Et år senere er intet glemt, og medier verden over varmer op til braget onsdag aften. Blandt andet tennis.com, som kommer med forudsigelsen, der står i denne artikels første linje.

Holger Rune slog argentineren Francisco Cerundolo ud i fjerde runde af French Open.
Holger Rune slog argentineren Francisco Cerundolo ud i fjerde runde af French Open. Foto: Jean-Francois Badias/AP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Mediet beretter for eksempel om, at de to spilleres French Open-rivalisering bliver genoplivet onsdag aften på anlæggets største arena, Court Philippe Chatrier.

Flere steder bliver det fremhævet, at kontroverserne har fulgt Holger Rune gennem sin karriere. Selv den iltre John McEnroe, der i sin tid var kendt for sit hidsige temperament, mener, at det kan gå for vidt for danskeren inden kampen.

»Han kan godt lide at overdrive, tage publikum med, men han gør det på en måde, som kan irritere hans modstandere indimellem. Indimellem kan det også irritere publikum. Derfor er han også ved at få et ry,« siger McEnroe i sin brors podcast, Holding Court.

For nylig har den britiske legende Tim Henman også forklaret, at han var »skuffet« over Rune efter en kontroversiel kendelse i mandagskampen mod Cerundolo, hvor dommeren lavede en åbenlys fejl – som Rune, ifølge Henman, kunne have rettet op på. 

Holger Rune og Casper Ruud mødtes i Rom, hvor danskeren slog sin norske rival.
Holger Rune og Casper Ruud mødtes i Rom, hvor danskeren slog sin norske rival. Foto: Gregorio Borgia/AP/Ritzau Scanpix
Vis mere

The Sports Rush kalder sidste års dramatiske efterspil for »fuldstændig undgåeligt, selvom det var underholdende.«

Ruud og Rune har mødt hinanden en gang siden kvartfinalen i Paris sidste år. Det var i maj ved turneringen i Rom.

Her vandt Holger Rune opgøret, der udviklede sig noget mindre dramatisk.

Dog sendte Casper Ruud en lille stikpille til sin fire år-yngre modstander efter kampen, som undervejs tog en såkaldt medical timeout. 

Den vendte op- og ned på opgøret, og derfor mistænker han Rune for at have taget den på et strategisk tidspunkt, hvor Ruud så ud til at have kampen i sin hule hånd.

»Jeg kan godt lide tanken om, at hans medical timeout ikke var taktisk,« lød det fra Casper Ruud.

Der er altså lagt op til episode tre af sagaen mellem de to nordiske rivaler.

Husk, at du kan følge opgøret på BT.dk, hvor vi søsætter vores LIVE-blog tidligt på eftermiddagen. Du kan følge med HER.