Medvedev har værktøjerne til at give Nadal problemer i US Open-finalen. Spørgsmålet er, om han rammer dagen.

Det er svært at blive klog på den 23-årige russiske tennisspiller Daniil Medvedev.

Søndag står han over for stjernen og den 18-dobbelte grand slam-vinder Rafael Nadal i en imødeset US Open-finale, men præcis hvilken udgave af russeren, der møder op, kan være svært at forudsige.

Det ene øjeblik har Medvedev smadret ketsjere i arrigskab. Det næste øjeblik har han lavet fodfejl på førsteserven og sekunder senere med stenansigt sendt andenserver afsted med omkring 200 kilometer i timen.

Opførslen har givet russeren et lidt blakket ry hos US Open-publikummet, som flere gange har buhet af ham.

Men den kontroversielle stil har også vundet grand slam-finaledebutanten flere tilhængere.

- Jeg vil ikke sige, at jeg er en venlig eller en god person, men jeg er en meget rolig person, sagde Medvedev lørdag i en delvis undskyldning for tidligere udskejelser ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg har faktisk ingen anelse om, hvorfor dæmonerne kommer op i mig, når jeg spiller tennis. Jeg er ikke stolt. Jeg arbejder på aldrig at gøre det igen.

Dæmoner eller ej har russeren dog haft en imponerende evne til at vinde kampe i sensommeren 2019.

Her er det blevet til en titel og tre finalepladser, hvoraf den ene søndag kan veksles til det største resultat i russerens karriere - en grand slam-titel.

Men den store succes kan paradoksalt nok også blive et problem søndag.

Medvedevs seneste måned har været så proppet med tenniskampe, at en frisk og bundsolid Nadal kan vise sig at blive en uoverstigelig udfordring.

Og selv om russeren ikke skulle være træt, kan det blive svært nok.

I de to titelbejleres hidtil eneste møde, som fandt sted i august i Canada, udklasserede Nadal russeren med cifrene 6-3, 6-0.

Her bed Medvedevs lidt aparte, men dybe grundslag, hårde server og overraskende store bevægelighed - højden taget i betragtning - ikke på spanieren, som vandt sikkert.

Men oplevelsen har ikke fået Medvedev til at miste troen.

- Han havde et langt højere energiniveau end mig. På en måde blev jeg spist midt på banen, har Medvedev udtalt ifølge nyhedsbureauet AP.

- Han kørte kun hårdere, hurtigere og stærkere på, mens det kun gik nedad for mig. Det er virkelig godt, at jeg har denne erfaring mod ham i en Masters-finale. Jeg ved, hvad kan forvente. Jeg ved, hvordan jeg skal forberede mig.

/ritzau/