Fra 60 til 120 kilo på et år. Uden at kunne gøre noget ved det.

Jelena Dokic har i de seneste år været i en hård kamp mod en modstander, der har vist sig at være meget mere kradsbørstig end de tennisstjerner, hun bankede på banen: Sin egen krop.

Den tidligere tennisstjerne stoppede karrieren i 2013 på grund af skader, og kort herefter begynde den nye kamp.

Hun blev ramt af en sygdom i skjoldbruskkirtlen, som ikke mindst gav hende en enorm vægtforøgelse.

»Jeg svulmede op som en ballon og kunne ikke gøre noget ved det i 12 måneder,« fortæller Jelena Dokic i et interview med Sunday Telegraph:

Her spiller Jelena Dokic  mod Caroline Wozniacki ved Australian Open i 2009:

Foto: WILLIAM WEST
Vis mere

»Jeg vejede præcist dobbelt så meget, og det har været en virkelig lang og hård kamp i for at slippe af med det igen. Sygdommen har gjort det utroligt svært at tabe sig. Jeg har altid været vant til at arbejde rigtigt hårdt med min tennis, men jeg kunne ikke gøre meget på grund af min skjoldbruskkirtel.«

Men hun er kommet et godt stykke af vejen. Og har smidt 30 kilo.

»Nu er jeg halvvejs, og jeg håber på at smide yderligere 30 kilo i løbet af de næste seks måneder,« siger Jelena Dokic, der brød igennem allerede som 16-årig.

I kampen for at tabe sig er Jelena Dokic blevet ambassadør for Lady Shake. Hun ser sådan ud i dag:

Da hun var allerbedst var hun oppe på en fjerdeplads på verdensranglisten. Oprindeligt født i Kroatien, men flyttede senere til Australien. Ikke mindst for at slippe væk fra sin far – en af den slags ’skøre’ sportsfædre.

På trods af sygdommen har hun igen været tilknyttet tennissporten, da hun først på året kommenterede Australian Open på tv.

Og det har endda været muligt for hende igen at træde ud på en tennisbane. Med en ketsjer i hånden.

»Jeg havde ikke sat min fod på en tennisbane i to år, men nu træner jeg og skyder til boldene for min egen fornøjelses skyld. Og jeg træner ikke for at vende tilbage til tennistouren… men man skal aldrig sige aldrig,« siger Jelena Dokic i et interview med Daily Telegraph.