Nordisk Film får brug for en stærk PR-strategi, hvis de vil have ungdommen i biografen og se den nye Bjørn Borg-film. En ny YouGov-undersøgelse viser, at hver fjerde dansker mellem 18-40 år ikke kender den svenske tennislegende.

Han har 41.500 følgere på Instagram, 469.523 fans på Facebook, og i dag er der endda premiere på en cirka 50 millioner kroner dyr biograffilm om hans imponerende karriere.

Alligevel afslører en ny YouGov-undersøgelse, at hver fjerde dansker mellem 18 og 40 år ikke ved, hvem den svenske tennislegende Bjørn Borg er.

Nogle svarer, at han må være en fodboldspiller, andre at han må være skuespiller, resten giver bare op og svarer ’ved ikke’.

Den i dag 61-årige Bjørn Borg med de berømte lyse lokker havde sin storhedstid i 1970’erne og 1980’erne og udvidede omkring 1990 sit brand med opfindelsen af de i dag yderst populære ’Bjørn Borg boxershorts’.

Bjørn Borg som han tog sig ud i sort/hvid, da han var aktiv tennisspiller. Vis mere

Spørger man to af tidens mest indflydelsesrige ungdomsfænomener, YouTube-stjernerne Rasmus Brohave på 19 år og Fie Laursen på 21 år, om de kender Bjørn Borg, svarer førstnævnte fornuftigt:

»Jeg ved, at han er en legendarisk tennisspiller, og så har han tjent et par kroner på at lave underbukser.«

Fie Laursen er derimod blandt den del af befolkningen, der ikke helt har styr på den berømte svensker.

»Hvem er Bjørn Borg? Er det ikke de der 2007-underbukser?«

Den aktuelle biograffilm om Bjørn Borg har den for de fleste danskere ukendte, svenske skuespiller Sverrir Gudnason i hovedrollen. Han spiller filmen overfor amerikanske - og lidt mere kendte - Shia Labeouf, der indtager rollen som den temperamentsfulde John McEnroe, der for de uindviede var ligeså legendarisk en tennisspiller som Bjørn Borg.

’Borg’-filmen er instrueret af danske Janus Metz, der er kendt for dokumentarfilmen ’Armadillo’ om danske soldater i Afghanistan.

Filmplakaten for den aktuelle 'Borg'-film. Vis mere