Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Han er på vej mod verdenstoppen, men vejen dertil har været lang.

Og han har på ingen måde gjort det alene.

For tenniskometen Holger Rune, der er røget op blandt verdens bedste spillere, har fået hjælp fra tætteste hold hele vejen.

Den blot 19-årige danskers familie spiller nemlig en afgørende rolle i den succes, som han lige nu nyder godt af.

Foto: SEBASTIEN NOGIER
Vis mere

»Alle hjælper alle her,« siger tennishåbets mor, Aneke Rune, til B.T. om det, der er blevet et kæmpe familieprojekt.

Hun har i flere år rejst rundt med sønnen, når han har jagtet store triumfer og kæmpet for at komme højere op på verdensranglisten.

Og derfor er hun da også den, der sørger for at tage sig af alt det, der sker uden for tennisbanen.

»Altså, jeg har ikke nogen titel, og jeg tager ikke løn for det, for jeg har også mit eget firma ved siden af. Men jeg er mor og hjælper Holger, hvor jeg står for al planlægning, rejser, kommunikation og så videre,« forklarer hun.

De seneste år er prædikatet 'verdensstjerne' dog kommet så tæt på den unge dansker, at det kræver mere familiehjælp end blot morens.

»Anders (Holger Runes far, red.) sidder for det meste derhjemme og gennemgår aftaler samt kontrakter, mens Alma (Holger Runes søster, red.) er hjemme på kontoret og gennemgår sin brors rejseafregning samt holder styr på andre regnskaber,« fortæller Aneke Rune.

Fordelingen af hjælp til den unge superstjerne er da også et bevidst valg, som familien har truffet for længe siden.

Derfor ser man også kun sjældent små glimt af tennishåbets far, Anders, på tilskuerpladserne eller i medierne, lyder det fra tennismoren:

»Det er jo mig, der rejser med Holger hele tiden, og hans far kan derfor ikke svare på helt de samme ting som mig. Og netop derfor er han heller ikke lige så meget fysisk til stede som mig. Det er et bevidst valg fra vores side.«

»Årsagen er, at det jo ikke er vores liv. Det er Holgers. Han skal også kunne tale med os om andre ting end tennis, når han kommer hjem.«

Holger Rune flyttede dog sidste år hjemmefra, da han skiftede de trygge rammer i Skovshoved ud med det stenrige fyrstedømme Monaco.

Den historie kan du læse mere om HER.